Quantcast

http://picasion.com/

Γευστική ανοιξιάτικη έκπληξη για το Σαββατοκύριακο: Ριζότο με φράουλες!

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Αν σας αρέσουν οι γευστικές προκλήσεις, μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε! Το ριζότο με φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο ριζότο, εύκολο, γρήγορο και αγαπημένο της νέας ιταλικής κουζίνας. Η γεύση υπόξινη και ευχάριστα ιδιόμορφη. Οι κατακόκκινες φραουλίτσες έχουν βγει πλέον στους πάγκους των μανάβικων και σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις και στη μαγειρική! 
Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει αυτό το ξεχωριστό ριζότο και μας δείχνει και πώς να το ετοιμάσουμε. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά
400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
300 γρ. φράουλες
300 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
1-1 ½ lit ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό (περ.1,5lit) και κάνουμε ένα ζωμό λαχανικών, ρίχνοντας διάφορα χοντροκομμένα λαχανικά(καρότα, κρεμμύδι ,κοτσάνια μαϊντανού..). Αφήνουμε να σιγοβράζει.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε το κρεμμύδι μας να ιδρώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί από το λιωμένο βούτυρο.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό, σε κουταλιές, ανακατεύοντας μετά από κάθε κουταλιά μέχρι αυτή να απορροφηθεί . Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για 20΄περίπου.

Διαλέγουμε μερικές από τις φράουλες, τις πολτοποιούμε, και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.( στα μισά του μαγειρέματος).

Μόλις το ρύζι γίνει αρκετά μαλακό, το ριζότο είναι έτοιμο. Τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε και δυο κουταλιές μασκαρπόνε κα ανακατεύουμε ευγενικά.

Γαρνίρουμε με τις φράουλες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ