Quantcast

http://picasion.com/

Πώς να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων έχει λύσει τα χέρια σε πολλές νοικοκυρές, αφού καθαρίζει και απολυμαίνει τα πιάτα με μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, σε αυτό μένουν εκεί υπολείμματα από τα φαγητά, συγκεντρώνοντας μικροοργανισμούς και μικρόβια. Για το λόγο αυτό, το πλυντήριο των πιάτων
χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα ανά τακτά διαστήματα. Δείτε παρακάτω με ποιον τρόπο θα εξαφανίσετε τα μικρόβια για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη υγιεινή:

Αρχικά αδειάστε καλά το πλυντήριο και εντοπίστε την υποδοχή της αποχέτευσης. Καθαρίστε καλά γύρω από αυτήν, αφαιρώντας το φίλτρο και επίσης εντοπίστε και καθαρίστε καλά τις εξόδους νερού με χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια τοποθετήστε ένα μπολ με μία κούπα ξύδι στο κάτω καλάθι και στο πάνω, τοποθετήστε ένα πιατάκι με μισή κούπα μαγειρική σόδα.

Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και τα φυσικά υλικά θα κάνουν τα μαγικά τους. Το ξύδι αφενός είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό και καθαριστικό ενώ η σόδα «σπάει» τα άλατα του νερού και ενισχύει τις καθαριστικές ιδιότητες του ξιδιού.

Μόλις τελειώσει η πλύση περάστε το πλυντήριο με ένα στεγνό πανί και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ