Quantcast

http://picasion.com/

Κεκλεισμένων των θυρών πανηγύρισε η Μονή Παναγίας Δοβρά

Κουρά Μοναχού Θεοδόσιου
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Πέμπτη και την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, πανηγύρισε η Iερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Λόγω των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων και του μεγάλου κινδύνου που υπάρχει
για την εξάπλωση της πανδημίας οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τους ευλαβείς προσκυνητές και τους ευσεβείς χριστιανούς.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος στο τέλος τέλεσε την μοναχική κουρά (ρασοευχή) του δοκίμου μοναχού κ. Σωκράτη Μπούσκα, μετονομάσας αυτόν εις Μοναχόν Θεοδόσιον.
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο καθιερωμένος αγιασμός στο προαύλειο της Ιεράς Μονής προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό «Παύλειος Λόγος» στη συχνότητα των 90.2 FM.


Δείτε φωτογραφίες:































8 σχόλια:

  1. Είμαι μια τηγανιτή πατατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζήσεις πάτερ Θεοδόσιε!!Ευλογημένος να είσαι!! Όσο για το προηγούμενο σχόλιο τι να πω..κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άξιος! Άξιος! Καλόν αγώνα, απο το αγγελικό σχήμα. Τον ήξερα ως μαθητή του ΓΕΛ Μελίκης. Ως καλό παιδί, με τον φίλο του Σωτήρη, έδειχνε προδιάθεση για αυτό που είδαμε σήμερα. Ακόμη και σε τούτη τη χαλεπή εποχή, φυτρώνουν λουλούδια που ευωδιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοσμικοί μονάχοι, μοναχοί κοσμικοί.
    φαντάζομαι οτι έγινε ειδική αναφορά στην 105η γενοκτονία των Αρμενίων (χριστιανοί) 24/04/1915-24/04/20120 εκτός αν δεν έχουμε δωρεές απο Αρμένιους, όποτε δεν υπάρχει και λόγος να μνημονευσουμε. το ιερατείο μοιάζει σαν να ζει σε μικροκαψουλα(στο μικροσκοσμο του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τραβά μου μια φωτογραφία! Προς τι τόσες φώτο; οι άνθρωποι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Μάλλον νομίζουν ότι στις εκκλησίες πηγαίναμε για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ανεβάζετε όλα αυτά τα πικρόχολα σχόλια....τόσο κακία μέσα σας...όλοι αυτοί έχουν οικογένεια, δεν ήρθαν από τον ουρανό. Αν δεν σου αρέσει κάτι νομίζω ότι απλά πρέπει να το προσπερνάς. Νομίζω όμως ότι αν έπρεπε να σχολιάσουμε όλοι με το όνομα μας και όχι ανώνυμα, δεν θα μιλούσε κάνεις γιατί είμαστε δειλοί...και πίσω από την ανωνυμία μας λέμε οτιδήποτε για οποιονδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πιστοί χωρίς Εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, Βαπτίσεις ή Γάμο. Δεν βαριέσαι! Κουρές μοναχών να γίνονται, κι όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ