Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κλειστές ταβέρνες; Φτιάξετε εσείς νηστίσιμους πατατοκεφτέδες και ταραμοκεφτέδες!

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Επειδή η νηστεία θέλει καλοπέραση και η καραντίνα θέλει νέες, διαφορετικές προτάσεις, τι καλύτερο να εστιάσουμε λίγο και στα ορεκτικά; Αυτά που μας έλειψαν από τις επισκέψεις μας στις ταβέρνες και που θα δώσουν μια τσαχπινιά στο τραπέζι μας! Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει πώς να φτιάξουμε πεντανόστιμους πατατοκεφτέδες και ταραμοκεφτέδες, νηστίσιμους και μόλις βγουν από το τηγάνι;;; Ανάρπαστους! Δείτε τις συνταγές:

Πατατοκεφτέδες

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε να γίνουν πουρές.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. (Το τυρί σόγιας το τρίβουμε στο ρεντέ). Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, δίνουμε στους πατατοκεφτέδες σου ό,τι σχήμα θέλουμε, τους περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Υλικά
• 1/2 κιλό πατάτες
• 1 φλ. μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 σκελίδα σκόρδο
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
• 200γρ. τυρί σόγιας
• 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
• λίγο χυμό λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι
• αλεύρι για το πανάρισμα
• σπορέλαιο για το τηγάνι

Ταραμοκεφτέδες

Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και φυλάσσουμε στην άκρη.
Μουσκεύουμε το ψωμί, στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, 1 κ.σ. αλεύρι, λίγο πιπέρι, 2 κ.σ. φρυγανιά, τον χυμό λεμονιού και 30 ml ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Ζεσταίνουμε σπορέλαιο ή ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη μας. Ρίχνουμε σε ένα μπολ αλεύρι και λίγη φρυγανιά, ανακατεύουμε και πανάρουμε τους κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Υλικά:
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 60 γρ. λευκός ταραμάς
• ½ φλ. άνηθος και μαϊντανός ψιλοκομμένα
•200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
•Χυμό από 1 λεμόνι
•Φρυγανιά
•Αλεύρι
•Λίγο πιπέρι
•50 ml ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ