Quantcast

http://picasion.com/

Μείωση των τροχαίων στην Ημαθία λόγω κορωνοϊού

Ο ιός αποτελεί το «φάρμακο» έναντι των ατυχημάτων 
Μπορεί ο κορωνοϊός να αποτελεί έναν εξαιρετικά επικίνδυνο ιό και οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον πλανήτη να αναζητούν το εμβόλιο, ωστόσο όπως αποδεικνύεται σε κάποιες περιπτώσεις κυριολεκτικά

μας… σώζει τη ζωή! Ο λόγος για τα τροχαία δυστυχήματα, για τα οποία φαίνεται ότι ο κορωνοϊός αποτελεί ένα πανίσχυρο «αντίδοτο», και καταγράφουν πτώση στην Ημαθία, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. 

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως η έντονη παρουσία των αστυνομικών σ' όλους τους δρόμους του νομού και οι καθημερινοί έλεγχοι που πραγματοποιούν στους ιδιοκτήτες οχημάτων έχει συνετίσει τους οδηγούς οι οποίοι φαίνεται ότι πλέον κινούνται με χαμηλότερες ταχύτητες και δεν πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς που είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν κάποιο τροχαίο. 


Κακά τα ψέματα, τα τροχαία ατυχήματα είναι ένα φαινόμενο το οποίο ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους ελληνικούς δρόμους.

Γενικά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Αυτό έγκεινται στη βελτίωση του οδικού δικτύου, στον προστατευτικό ρόλο των οχημάτων, αλλά και στους εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους. 


Την περίοδο αυτή λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας παρατηρείται μειωμένη κίνηση των οχημάτων. Είναι λογικό πως όσο πιο μειωμένη είναι η κίνηση των οχημάτων τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να προκληθεί τροχαίο ατύχημα. 

Για αυτό και το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι έλεγχοι είναι εντατικοί και συστηματικοί από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας παρατηρείται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. 

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθεί το οποιοδήποτε συμπέρασμα, γιατί το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων δεν είναι επαρκές για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ