Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40% - Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Σε περισσότερους δικαιούχους επεκτείνει το μέτρο της μείωσης ενοικίου κατά 40% η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με τροπολογία, που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ώρες, η έκπτωση θα εφαρμοστεί και στα μισθώματα των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από την παρτίδα του κορωνοϊού, αλλά
και τους εργαζόμενους αυτών. «Κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ημέρες και ώρες, θα νομοθετήσουμε και για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που πλήττονται και δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή τη μείωση του ενοικίου κατά 40%. Με τις αντίστοιχες προβλέψεις για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Εκτιμάται πως μετά την επέκταση αυτή έκπτωση μισθώματος 40% θα δικαιούνται 800.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Η διαδικασία για τη μείωση μισθώματος

Για τη μείωση του μισθώματος της επαγγελματικής στέγης ακολουθείται η εξής διαδικασία:

O επιχειρηματίας – εργοδότης παραδίδει στον ιδιοκτήτη – εκμισθωτή του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρησή του αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσής του που έχει καταθέσει στην ΕΡΓΑΝΗ ( https://eservices.yeka.gr/) μέχρι 10.4.2020 και στην οποία αναφέρεται πως έχει διακοπεί η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησής του γιατί υπάγεται σε κάποιον από τους κωδικούς δραστηριότητας από αυτούς που το Κράτος έχει διατάξει τη διακοπή λειτουργίας τους ή συμπεριλαμβάνεται στους κλάδους που έχουν πληγεί από την κρίση και δικαιούνται έκπτωση ενοικίου.

Για τη μείωση του μισθώματος της πρώτης κατοικίας ακολουθείται η εξής διαδικασία:

O επιχειρηματίας – εργοδότης παρέχει σε κάθε εργαζόμενό του, του οποίου έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και η μισθοδοσία του, αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσής του που έχει καταθέσει στην ΕΡΓΑΝΗ καις την οποία αναφέρει ότι έχει διακοπεί η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησής του ή συμπεριλαμβάνεται στους κλάδους που έχουν πληγεί από την κρίση και δικαιούνται στήριξης και ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και η μισθοδοσία του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Ο εργαζόμενος αυτός, θα χρησιμοποιήσει το αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης για την εγγραφή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, τόσο για την είσπραξη των 800 ευρώ, όσο και για να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη – εκμισθωτή της πρώτης κατοικίας του πως δικαιούται μείωση του μισθώματος των μηνών Μαρτίου και Απριλίου κατά 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ