Quantcast

http://picasion.com/

Την «καλή πράξη» του Πάσχα έκανε το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας

Έδωσαν αίμα - Χάρισαν ζωή
Στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βέροιας, που λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης πραγματοποιείται παράλληλα και στο κεντρικό ΚΑΠΗ, προσήλθε το 5ο Σύστημα Προσκόπων. Παλιοί, νέοι βαθμοφόροι και συγγενείς τους, έστειλαν έτσι το δικό
τους μήνυμα εθελοντισμού, κάνοντας παράλληλα την «καλή πράξη» για το Πάσχα. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Για όλους τους ανθρώπους το αίμα είναι πολύτιμο. Για μερικούς όμως είναι και αναγκαίο! Η αιμοδοσία είναι από τα σημαντικότερα δώρα, τα οποία μπορεί να χαρίσει ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλον. Βαθμοφόροι (παλαιοί και νέοι) καθώς και γονείς των μελών του 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας, την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, πραγματοποίησαν την Καλή Πράξη του Πάσχα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία (λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών μέτρων) του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς στις δύσκολες ημέρες που περνάμε. 

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας καλεί ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν να εξαπλωθεί η αγάπη και η αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. Είναι μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο τους, αλλά η αξία της πράξης ανεκτίμητη. Μια μονάδα αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές! Κάντε την καλή Πράξη του Πάσχα.

Αν έχετε ξαναδώσει αίμα αναγνωρίζετε το πόσο σημαντικό είναι. Αν δεν έχετε ξαναδώσει είναι ευκαιρία να κάνετε την αρχή. Και αν δεν μπορείτε να δώσετε οι ίδιοι αίμα, πες το στους φίλους σας, στην παρέα σας, στους γνωστούς σας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν θα εκτελούνται αιμοληψίες στο 1ο Κ.Α.Π.Η. Βέροιας (Αριστοτέλους 3, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο) κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

- 16/4/2020 ημέρα Μ.Πέμπτη από 9:00 πμ έως 13:00.
- 21/4/2020 ημέρα Τρίτη από 9:00 πμ έως 13:00.
- 22/4/2020 ημέρα Τετάρτη από 9:00 πμ έως 13:00.
- 24/4/2020 ημέρα Παρασκευή από 9:00 έως 13:00

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας εύχεται στα μέλη του, στις  οικογένειές τους και σε όλο το κόσμο, Καλό Πάσχα και Καλή  Ανάσταση! Ας μείνουμε στο σπίτι με την ανάλογη κατάνυξη, πίστη και ευλάβεια για τις Άγιες αυτές ήμερες».

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας













2 σχόλια:

  1. Επίσης μπορεί κάποιος να δώσει αίμα και στο νοσοκομείο στο γνωστό ωράριο αιμοληψιών: 9.00-13.00 και 18.00-20.00 καθημερινά. Και στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα 10.00-13.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο και εννοείται πως δεν χρειάζεται να είναι γιορτή ή καποιος συνάνθρωπος μας να περνάει δύσκολες ώρες για να αφιερώσουμε 10 λεπτά απο το χρόνο μας ...
    Να δίνουμε αίμα όσο το δυνατόν συχνότερα και είναι εφικτό για να μην λείψει ποτέ απο κανένα ... δεν είναι τίποτα πραγματικά και το καλυτεροοο έχει και κέρασμα μετά!! Ενημερωθείτε πρώτα και μετά όσοι μπορείτε να γίνεται εθελοντές αιμοδότες αλλα και σε αλλες δράσεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ