Quantcast

http://picasion.com/

Υπερασπίστηκαν την Πατρίδα στην μάχη του Έβρου

Η αστυνομική διμοιρία της Ημαθίας ανταποκρίθηκε από τη πρώτη στιγμή στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον Έβρο το περασμένο χρονικό διάστημα. Με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. άνδρες που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας κλήθηκαν να μεταβούν στην ακριτική περιοχή και να δώσουν την μάχη για να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα απέναντι σε χιλιάδες μετανάστες που ήθελαν να μπούνε παρανόμως στην χώρα μας. Χωρίς φόβο αλλά και με έντονο το στοιχείο πατριωτισμού μέσα τους, συνέδραμαν στα μέτρα ανάσχεσης και αποτροπής των μεταναστευτικών ροών.

Η διμοιρία της Ημαθίας απέδειξε ότι διαθέτει επαγγελματισμό και μαχιμότητα, καθώς βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και αποδείχθηκε εξαιρετικά πολύτιμη για να μείνει όρθια η Ελλάδα. Οι μάχες που έδωσε ήταν «σώμα με σώμα» και κράτησαν για πολλές ώρες. 
Δέχθηκαν πρωτοφανείς βίαιες επιθέσεις συντονισμένες και οργανωμένες τόσο από τους μετανάστες όσο και από τις τουρκικές αρχές που διεξήγαγαν χημικό πόλεμο με συνεχείς ρίψεις χημικών ουσιών προς την ελληνική πλευρά. Ταυτοχρόνως, με τη προπαρασκευή των Τούρκων και τη ρίψεις χημικών ομάδες αλλοδαπών επιχειρούσαν με κόφτες να ανοίξουν τρύπες και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Η εκπαίδευση, η οργάνωση, η υλικοτεχνική υποδομή και η αποφασιστικότητα των αστυνομικών της Ημαθίας δεν επέτρεψε την είσοδο των χιλιάδων αλλοδαπών στον Έβρο. Η διμοιρία της Ημαθίας συνεργάστηκε άψογα με τις υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις (ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, Συνοριοφύλακες) και συγκρότησαν όλοι μαζί ένα αδιαπέραστο τείχος σε όλο τον Έβρο.
Απέδειξαν πως όταν υπάρχουν οι κατάλληλες εντολές από την πολιτική ηγεσία, μπορούν να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον και να εκπληρώσουν επιτυχώς την αποστολή τους.

2 σχόλια:

  1. Ήρωες επειδή έκαναν την δουλειά τους και με το αζημίωτο φυσικά... Μμμ μάλιστα, δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί η δημιουργία ηρώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε .. ήμουν εκεί, παρόμοιος κλάδος, πολλές ώρες περισσότερες απ ότι έπρεπε,χωρίς έξτρα €€, αποποιούμαι τον χαρακτηρισμό ήρωα, αυτά που ζήσαμε και είδαμε να μη τα ζησετε ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ