Quantcast

http://picasion.com/

Και η Βέροια στην ιχνηλάτηση της γυναίκας από το Καμερούν που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Σε αστυνομικό σίριαλ εξελίσσεται η ιχνηλάτηση του περιστατικού της γυναίκας από το Καμερούν, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό προχθές, έπειτα από εξέταση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γεννήσει και το νεογέννητο είναι αρνητικό στον ιό. Αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί
στο κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα όπου διέμενε, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι δεν είχε μείνει στον συγκεκριμένο καταυλισμό πολλές ημέρες. Φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φιλοξενούνταν σε σπίτι οικογένειας άλλων αιτούντων άσυλο στην Αθήνα, η ταυτότητα των οποίων όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. 

Η γυναίκα γέννησε τη νύχτα της 27ης προς την 28η Μαρτίου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Δύο ημέρες αργότερα εμφάνισε πυρετό και ύστερα από εξέταση βρέθηκε θετική στον ιό COVID-1. Όμως στην προσπάθεια ιχνηλάτησης των ατόμων που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί της τις τελευταίες ημέρες, προέκυψε πως η γυναίκα είχε μετακινηθεί στη δομή της Ριτσώνας στα μέσα Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα βρισκόταν στη Βέροια, όπου διέμενε με τον άντρα της, ωστόσο, σε συμπλοκή με ομάδα Ιρακινών φέρεται να χτυπήθηκε άσχημα ενώ ήταν έγκυος. Μετά το περιστατικό υπέβαλε αίτημα να μετακινηθεί σε φιλική της οικογένεια στην Αθήνα, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό. Στη συνέχεια, η ίδια ζήτησε τη μεταφορά της στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, όπου και τελικά μεταφέρθηκε. Ο σύζυγός της παρέμεινε στη δομή της Βέροιας, αλλά από τις 3-8 Μαρτίου έλαβε άδεια (πενθήμερη άδεια απουσίας από τη δομή φιλοξενίας ορίζει η νομοθεσία) και εμφανίστηκε στη Ριτσώνα για να επισκεφθεί τη γυναίκα του. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Βέροια, όπου παραμένει έως και σήμερα.

Στις 26 Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η γυναίκα αισθάνθηκε πόνους και επειδή βρισκόταν στις μέρες της μετέβη στο νοσοκομείο Χαλκίδας συνοδεία ενός άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η γυναίκα επέστρεψε στη Ριτσώνα, από όπου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Λίγες ώρες αργότερα γέννησε με καισαρική, ενώ ο άντρας που τη συνόδευε εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει κάποιο στοιχείο.

Ωστόσο, όταν οι υπάλληλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη Ριτσώνα προκειμένου να εντοπίσουν όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί της διαπίστωσαν ότι φερόταν να διαμένει σε κοντέινερ όπου διέμεναν 6 άντρες αφρικανικής υπηκοότητας, ενώ δεν υπήρχαν τα προσωπικά της αντικείμενα.

Εικάζεται ότι τελικά έμενε εκτός καταυλισμού τουλάχιστον μετά τις 8 Μαρτίου, γεγονός που βέβαια πρέπει να αποδειχθεί. Πάντως, εφόσον κάτι τέτοιο ευσταθεί, οι πιθανότητες διασποράς του ιού μέσα στον καταυλισμό μειώνονται αισθητά.

Στη Ριτσώνα τώρα, περίπου 60 άτομα έχουν τεθεί υπό περιορισμό στα κοντέινερ όπου διαμένουν, με τον χώρο να έχει επισημανθεί περιμετρικά με το πορτοκαλί νάιλον που χρησιμοποιείται για τα έργα. Οι οδηγίες προς τους διαμένοντες είναι αντίστοιχες με αυτές που δίδονται και στους Ελληνες πολίτες.


13 σχόλια:

  1. Oτι να ναι... Τα λαθρό μπαινουβγαινουν και βολταρουν στη χωρα σαν να μη τρεχει τιποτα...Αλλος εδω , αλλη εκει, στο κοντεινερ απλα αριθμος ατόμων, μεταβαση οπου γουσταρουν..Δλδ το καλοκαιρι θα πάνε στα παραθαλασια Ηοt Spot?

    Χαρδαλιά, ετοιμάσου...Έρχεται η σειρά σου, τρέξε να κρυφτείς και άσε τις καραντίνες στα χωριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δρομο ολοι οι λαθραιοι απο την χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας ενημερώνετε για το πιο βασικό. Ο άντρας αυτης της γυναίκας που βρέθηκε και στη Βέροια βρέθηκε θετικός η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον ψαχνουν. Γνωρίζουν που είναι. Ή στην Γαύδο μπορεί να είναι ή Ορεστιάδα ή Κέρκυρα ή Ρόδο...ή κάπου ανάμεσα.

      Διαγραφή
  4. Αυτοί οι εισβολείς που είναι στις Βαρβάρες? Και είχαν μαλώσει για το ποιος θα κάνει μπάνιο είναι? Εμείς με χαρτί και με λεπτομέρια που πηγαίνουμε και αυτοί ανενοχλητοι να κάνουν ποδιλατάδες ανενοχλητοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμερουνέζοι, Ιρακινοί, όλοι πρόσφυγες πολέμου, κατά τα άλλα μόνο οικογένειες από Συρία θα έφερναν. Τα παραμύθια των Συριζαίων και των τοπικών αιρετών ατελείωτα, βέβαια την ίδια πολιτική κι ο Κούλης για να μην ξεχνιόμαστε. Στις εκλογές, βουλευτικές, περιφέρειας και δημοτικές να τα θυμάστε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου φταίει ο σύριζα καραγκιοζακο αλλά είδαμε τι κάνουν οι δικοι σας.... Και επειδή είσαι ηλιθιος ψηφοφόρος του χρόνου τέτοιο καιρό να δούμε και πόσο κωλο Τούμπας θα σαι στις εκλογές.... Ο κυρ κουλης, θα ακυρωβε την συμφωνία τελικά δεν έκανε τπτ,με το που βγήκε ελευθέρωσε τον Φλώρο της εναγκρα,δίνει το δικαίωμα στς τράπεζες να περνούν σπίτια για ελάχιστα χρέη, αλλάζει ποδοσφαιρική νομοθεσία,εξωτερική πολιτική μηδέν..... Και κάνει τα αυτονόητα ως προς το ιό και σβήνονται όλα τα παραπάνω..... Αλλά περίμενε σε κάνα δίμηνο όταν όλα τα μέτρα που πήρε τώρα τα δεις να παραμένουν ως προς τις μειώσεις, τις απολύσεις κτλ μην βγεις στο δρόμο.... Πάνε βάρβαρες και βρες εισητηριο για την επόμενη χώρα σου μπουφοδεξιε του κωλου

      Διαγραφή
  6. Και στην αρρώστια πάνω ,οι ίδιοι τα ίδια λένε.... Απορώ τι έχουν μέσα στο μυαλό; Σίγουρα πάντως την Αγάπη για τον συνάνθρωπο περιμένοντας την Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήστε μου λιγάκι: Το Καμερούν στέλνει πρόσφυγες ή λαθροεισβολείς; Επιχειρήματα θέλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Δήμαρχε είναι επτά ημέρες που από την οδό που διαμένω δεν πέρασε ΚΑΝΕΙΣ να καθαρίσει !!!! Δώστε στη δημοσιότητα το προγραμμα, τις οδούς και την περιοδικότητα του καθαρισμού, ειδάλλως απαλλάξτε μας από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας κατά το ήμισυ! Δε μιλάμε φυσικά για την όποια απολύμανση των δρόμων , όνειρο θερινής νυκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε κ τίποτα μόνος σου. Όλα έτοιμα τα περιμένεις! Τι απολύμανση δρόμων ρε φίλε.... Χαχαχαχ εγώ προτείνω να πετάξουν ψεκαστήκα αεροπλάνα να ψεκασουν όλοι την πόλη.

      Διαγραφή
  9. Δεν ηξερα οτι και το Καμερουν ειναι περιφερεια της Συριας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή, εσύ που είσαι συριζαίος δεν είσαι καραγκιοζάκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ