Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Από τα Παλατίτσια στην ΑΕΚ και τώρα Αγρότης!

Στην ιστορία της ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που έδειξαν με κάθε τρόπο την επιθυμία τους να φορέσουν την τιμημένη «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Άλλοι δοξάστηκαν, άλλοι δεν πήραν το μερίδιο που τους ανήκει στην ιστορία. Όπως για παράδειγμα ο Ευριπίδης Κατσαβός (γεν. 14
Σεπτεμβρίου 1973 και 1,81 ύψος), ο σκληροτράχηλος αμυντικός από τη Βέροια που είχε συγκλονίσει τους οπαδούς του Δικέφαλου, με την επιμονή του να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και την εξέδρα να τον τιμάει με το γνωστό σύνθημα (είναι τρελός ο Κατσαβός!). Ωστόσο, λίγες καλές αγωνιστικές στιγμές έμειναν να θυμάται κάποιος, με κορυφαία αναμφίβολα το γκολ που είχε σημειώσει μία μέρα σαν σήμερα, στον ευρωπαϊκό θρίαμβο επί της Ντίναμπουργκ με 5-0.
Ο Κατσαβός, ο οποίος αγωνιζόταν στη «Βασίλισσα του Βορρά» και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου αποτέλεσε μήλον της έριδος για ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρη και ΠΑΟΚ από το 1996. Ο Κατσαβός δεν είχε κανένα ενδοιασμό για την ομάδα που θα αγωνιζόταν, αλλά όταν εξέφρασε την επιθυμία του στον αείμνηστο πρόεδρο της Βέροιας, Βασίλη Τσιαμήτρο το πλήρωσε ακριβά. Ο Τσιαμήτρος τον έθεσε εκτός αγωνιστικής δράσης για τους επόμενους έξι μήνες και κατέθεσε στην ΕΠΑΕ αίτηση διακοπής συμβολαίου. Το καλοκαίρι του ’97 ο Κατσαβός δικαιώθηκε στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών και φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα».
Ο Κατσαβός (αμυντικός χαφ, με φυσικές αντοχές και πολλά τρεξίματα), ξεκίνησε δυνατά. Κόντρα στη Ντίναμπουργκ σκόραρε και έδειξε πως θα μπορούσε να βοηθήσει. Η πορεία δεν ήταν ανάλογη. Έμεινε στην ΑΕΚ για μία τριετία, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε έχοντας 38 συμμετοχές όλες και όλες με τα «κιτρινόμαυρα». Αποχώρησε από την ΑΕΚ το 2000 με απόφαση του Παθιακάκη και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ΟΦΗ, Καλαμαριά, Λεβαδειακό, Λάρισα, Αναγέννηση Άρτας, ΠΑΟΝΕ, ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αναγέννηση Επανωμής.

Έχει στο βιογραφικό του και την συμμετοχή στην ιστορική αποστολή της ΑΕΚ στο Βελιγράδι εν μέσω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Έπαιξε κόντρα στην Παρτιζάν σε εκείνο τον πολύτιμο για το όνομα και την ιστορία της Ένωσης αγώνα. 
Μεγάλωσε στα Παλατίτσια και κοντά στον τόπο καταγωγής του ζει σήμερα… Ασχολείται με την καλλιέργεια της γης. Είναι γεωργός και δεν αλλάζει την ιδιαίτερη πατρίδα του και την λογική της ζωής εκεί, με τίποτα… Δεν ξεχνάει όμως και την μεγάλη του αγάπη, την ΑΕΚ.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ