Quantcast

http://picasion.com/

Αναστάτωση από φωτεινά αντικείμενα στον Βεροιώτικο ουρανό

Ορατά διά γυμνού οφθαλμού - Πότε θα τα ξαναδούμε;
Παράξενα φωτεινά αντικείμενα που πετούν σε συστοιχία στον νυχτερινό ουρανό και ήταν ορατά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής; Και απόψε και σε πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας; Όσο περίεργο και
fake και αν ακούγεται, η φωτεινή «αλυσίδα» είναι πραγματικότητα και την αντίκρισαν οι κάτοικοι σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Βέροιας. Κάποιοι κατάφεραν να αποθανατίσουν το περίεργο αυτό φαινόμενο και να το ανεβάσουν στα social media, διερωτώμενοι αν είναι εξωγήινοι, UFO ή κάτι άλλο κακό που έρχεται να μας βρει. 

Όχι, δεν πρόκειται για UFO (καλά, όρκο δεν παίρνουμε), αλλά για μια ομάδα μικρο-δορυφόρων που αποτελούν ένα νέο τεχνητό «αστερισμό». Πρόκειται για τμήμα των δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, «SpaceX». Η πρωτοβουλία του Αμερικανού ιδιοκτήτη της Tesla έχει στόχο την εκτόξευση 42.000 τέτοιων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, κοντά στα 550km και σκοπός του συγκεκριμένου «αστερισμού» είναι η παροχή δορυφορικού internet σε όλη την επιφάνεια της Γης. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον χάρτη για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν κάθε μέρα οι δορυφόροι, τα επόμενα βράδια, πιθανότατα το βράδυ της 30ής Απριλίου και της 1ης Μαΐου, ίσως έχουμε και πάλι την ευκαιρία να αντικρίσουμε στη Βέροια το εντυπωσιακό φαινόμενο. Ετοιμάστε κάμερες!

3 σχόλια:

  1. Κατοικώ στη Νάουσα. Εκεί δεν είδαμε τίποτα. Μόνο στον Βεροιώτικο ουρανό τέτοια φαινόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ κατοικώ στην Νάουσα και το είδα Κυριακή βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ