Quantcast

http://picasion.com/

Ανάσταση στα μπαλκόνια έκαναν οι Βεροιώτες

Με φωτισμένα μπαλκόνια, λαμπάδες, καμπάνες και πυροτεχνήματα
Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και ακούγεται ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, σε απευθείας σύνδεση με τη Μονή Παναγίας Δοβρά, να διαβάζει το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως. Πολλοί ήταν οι Βεροιώτες που

είχαν ανάψει από νωρίς τα φώτα στα μπαλκόνια τους και περίμεναν τη στιγμή εκείνη για να βγουν με τις λαμπάδες τους να γιορτάσουν με τους γείτονες και -νοερά- με όλη τη Βέροια, την Ανάσταση του Κυρίου. «Χριστός ανέστη εκ νεκρών, Θανάτω θάνατον πατήσας, Και τοις εν τοις μνήμασι Ζωήν χαρισάμενος...», άρχισε να ακούγεται σιγά σιγά σε όλη την πόλη, από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις σε διάφορα κανάλια, με τους Βεροιώτες να βγαίνουν όλο και περισσότεροι στα μπαλκόνια, για να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και να μοιράσουν ευχές στους γείτονες.
Λίγο οι καμπάνες κάποιων εκκλησιών, λίγο τα πυροτεχνήματα, λίγο τα αναμμένα κεριά στα μπαλκόνια, ήταν τα λίγα που θύμιζαν ακόμα βραδιά Ανάστασης. Μια διαφορετική Ανάσταση, με τις εκκλησίες κλειστές, τους πολίτες κλεισμένους στα σπίτια τους και τους δρόμους εντελώς έρημους. Ούτε καν στις 00:15, με τη μαζική επιστροφή των πιστών από τις εκκλησίες για την παραδοσιακή μαγειρίτσα στο σπίτι...
Τα αυτοκίνητα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στους δρόμους της Βέροιας, μόνο κλιμάκια της Αστυνομίας, που και αυτοί, μακρυά από τις οικογένειές τους, ήταν επί ποδός για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Η πλατεία Ελιάς, όπου κάθε χρόνο γίνεται η τελετή της Ανάστασης, με επισήμους και πιστούς να πλημμυρίζουν το πάρκο και τους γύρω δρόμους... άδεια. 

Δείτε το βίντεο από την Ανάσταση στη Βέροια:


21 σχόλια:

  1. Εδώ και ενάμιση μήνα ζούμε με την εικονική πραγματικότητα, η Ανάσταση θα γλύτωνε? Με προπαγάνδα και ψέμα κατάφεραν να αγαπήσουν οι Έλληνες τους δεσμοφύλακές τους Κούλη-Τσόρδα, στο όνομα μιας απλής και συνηθισμένης ίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κοσμος σε ολο τον πλανητη επρεπε να τρομαξει για να περασουν ευκολοτερα τα μετρα ελεγχου της παγκοσμιας οικονομιας και κοινωνιας.
      Ολοι λενε οτι μετα την επιδημια θα τελειωσει η παγκοσμιοποιηση. Εγω παλι νομιζω οτι τοτε ακριβως θα επιχειρηθει να ξεκινησει η τελικη φαση και ο λογος ειναι απλος. Δεν θα ειναι καποιος πολιτικος ηγετης καποιου γνωστου κρατους, ουτε θα ειναι οπως την φανταζονται οι περισσοτεροι δηλ ενας Τραμπ ή ενας Πουτιν με μια ομαδα ανθρωπων που θα καθοριζουν τον κοσμο. Νομιζω οτι μετα την σφοδρη οικονομικη κριση που αναμενεται με σιγουρια και με ολες τις προεκτασεις της στις κοινωνιες, στα γεωπολιτικα θεματα κλπ ειναι σιγουρο οτι θα κλωνιστουν τα περισσοτερα κρατη του πλανητη μας. Με αποτελεσμα ολοι να προστρεξουν για οικονομικη κυριως βοηθεια στο Διεθνες Νομισματικο Ταμειο ή σε κατι αναλογο που θα δημιουργηθει για αυτο το σκοπο. Με τον τροπο αυτο τα κρατη θα δεσμευτουν με καποια μνημονια, αυτο θα ειναι και ο παγκοσμιος ελεγχος, αφου τα κρατη θα εχουν δεσμευτει και θα ελεγχονται βαση του μνημονιου τους. Απλα πραγματα.
      (Παταξον με ακουσον δε).

      Διαγραφή
    2. Ο κόσμος δεν ανάγκη από ηλίθιους σαν εσενα

      Διαγραφή
    3. Ελπιζω να θυμασαι τις κουβεντες αυτες και ας ειμαι εγω σημερα ο ηλιθιος.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΧΕΟΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσιιιι..👍👍👍👍👍 ψεματα ολα...Μια απλη ιωση με σκοπο τον εκφοβισμο του κοσμου για να περασουν δικα τους συμφεροντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TON KOULH XLOMO TON BLEPO ,,AN KANH GKALOP PERNH DEN PERNH 28 ,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί όλα τα προηγούμενα σχόλια να μιλούν για προπαγάνδα και ψέματα, αλλά οι νεκροί είναι αληθινοί. Ελπίζω κανένας από αυτούς που κατέθεσαν τις απόψεις τους να μη χάσει κάποιον δικό του από τον συγκεκριμένο ιό. Αν όμως συμβεί, περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω τα σχόλιά του. Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, οι κομμουνιστές, από τα στοιχεία των ληξιαρχείων, ανέβασαν τα θύματα σε πάνω από 70. Μετά από σοβαρές έρευνες εισαγγελέων και διοικητών αστυνομίας, έπεσαν γύρο στα 15, μακρόθεν του χώρου και εν μέσω πυρών.
      Αν θέλεις να χτίσεις ένα ψέμα ή έστω μία υπερβολή και να σπείρεις φοβία στην μάζα, σήμερα είναι ακόμα πιο εύκολο μέσω της ανεπτυγμένης τεχνολογίας. Όσον αφορά τα θύματα, που υπάρχουν ούτως ή άλλως, κράτα πολύ πολύ μικρό καλάθι αν η κύρια αιτία θανάτου είναι ο ιός της κορώνας.
      Εδώ ισχύει το, δημιουργό το πρόβλημα, προτείνω και τη λύση. Οψόμεθα.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να έχεις την άποψή σου. Δε σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεχτούμε. Όσον αφορά εμένα, η λογική του "ξερόλα" δε μου πηγαίνει. Και ούτε προσπαθώ να χτίσω ένα ψέμα και να διασπείρω φόβο, όπως προσπαθείς να κάνεις εσύ με αυτά που γράφεις, μιας και η τεχνολογία, όπως λες, σε βοηθά σε αυτό.
      ΥΓ. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος κομμουνιστής για να ξέρει - αποδεδειγμένα από την ίδια την Ιστορία και όχι από τα σενάρια κάποιου φασίστα με παρωπίδες - ότι στα γεγονότα την περίοδο του Πολυτεχνείου έγιναν τερατουργήματα.

      Διαγραφή
  6. Αυτή η δύστυχη χώρα που την λένε Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη όσο έχει κατοίκους με μυαλά σαν τα δικά σας. Που παντού βλέπουν συνωμοσίες, ψέματα, προπαγάνδα και ότι άλλο φανταστικό και ανυπόστατο περνάει από το πειραγμένο τους μυαλό! Για μια φορά και εμείς σαν χώρα αντιδράσαμε γρήγορα και αποφασιστικά, με θετικά αποτελέσματα και όλοι εσείς οι "ψεκασμένοι" βλέπετε παγκόσμιες συνωμοσίες και ότι άλλο τρελό περνάει από το κεφάλι σας, που τις περισσότερες φορές σας το πασάρουν εσκεμμένα διάφοροι δήθεν ειδικοί ή αμφιβόλου προελεύσεως site. Στην ουσία εσείς που δήθεν τα ξέρετε όλα, είστε τα τέλεια θύματα όλων αυτών που μας βομβαρίζουν με συνωμοσίες και άλλες επικίνδυνες για την ζωή μας ιδέες, τις αναπαράγετε με θέρμη και πάθος και γίνεστε το ίδιο επικίνδυνοι με αυτούς. Αυτή η χώρα χόρτασε από "ειδήμονες" και επικίνυνους σας εσας, δεν χρειάζεται άλλους! Καθίστε ήσυχα στα σπιτάκια σας, κόψτε τις παπαρολογίες και να ευχαριστείτε που δεν γίναμε και εμείς Ιταλία ή Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιτελούς, νόμιζα ήμουνα μονή.

      Διαγραφή
    2. Στη αρχή απορρίπτεις τις συνωμοσίες και μετά τις αποδέχεσε. Τελικά αποφάσισε τι ισχύει. Δεν αρκεί μόνο καλή σύνταξη και ωραιοποίηση του λόγου, αλλά και περιεχόμενο με συνέπεια.

      Διαγραφή
    3. Στον (Ανώνυμος19 Απριλίου 2020 - 4:48 μ.μ.) λες οτι δεν υπαρχουν "παγκόσμιες συνωμοσίες" για πες μας, οταν εσυ θελεις να κανεις ή να διεκδικησεις κατι σημαντικο (πχ μια μεγαλη αγορα ή μια επαγγελματικη συμφωνια ή μια επαγγελματικη αναβαθμιση κλπ) το σχεδιαζεις και προσπαθεις να φερεις τις συνθηκες στα μετρα σου ; ή το αφηνεις στην τυχη ; Προφανως κινεις "ουρανο και γη", αλλα μπορει να συνεργαστεις και με "το διαβολο" (που λεει και ο λαος μας) για να το πετυχεις. Γιατι λοιπον να μην κανουν το ιδιο τα Κρατη ή οι εταιρεις κλπ ειδικα οταν διεκδικουν πολλα χρηματα, παγκοσμια κυριαρχει κλπ ;
      Ελπιζω τωρα να καταλαβες οτι ελαχιστα πραγματα αφηνονται στην τυχη στον κοσμο μας.
      Εσυ ομως σιγουρα εχεις "βολευτει" σε ενα δικο σου κοσμο. Μην προσπαθεις ομως να μας τον επιβαλεις βλεπεις οτι ο καθενας σχεδιαζει και προσπαθει να κανει πραξη αυτο που επιδιωκει.
      (Υ.Γ. σταματα το κουτοχορτο σε πειραζει, ουτε τωρα το βλεπεις;).

      Διαγραφή
    4. Ποσο δικιο έχεις.Οι χώρες είναι κυρίαρχες,η διακυβέρνηση των ,γίνεται με εκλογές και ο λαός με την ψήφο του καθορίζει το μέλλον του.Δεν υπάρχει παγκόσμια διακυβέρνηση,ούτε νομισματικός έλεγχος.Ο κάθε λαός καθορίζει το μέλλον του ανάλογα με τις δυνατότητες του χωρίς να καπελωνετε η βούληση του από πουλημένες κυβερνήσεις και ευρωπαϊκές νόρμες που υπερισχύουν των εθνικών .Οσοι δεν το πιστεύουν αυτό είναι ψεκασμενοι.

      Διαγραφή
    5. Στον "Ανώνυμος19 Απριλίου 2020 - 4:48 μ.μ.". Άκου κάτι ακόμη "ρομαντικέ" φίλε που υποστηρίζεις ότι "Για μια φορά και εμείς σαν χώρα αντιδράσαμε γρήγορα και αποφασιστικά, με θετικά αποτελέσματα...". Πραγματικά η χώρα μας αντέδρασε γρήγορα και σωστά με αποτέλεσμα να σωθούμε από την αρρώστια. Θα πρέπει όμως να διερευνήσουμε γιατί έγινε αυτό σε εμάς και όχι στην Ιταλία τη Γαλλία την Ισπανία τις ΗΠΑ το Βέλγιο κλπ. Είναι πιο έξυπνος ο Πρωθυπουργός μας ; ή έχουμε καλύτερους γιατρούς ;
      Είναι αλήθεια ότι ο ιατρικός κόσμος στην πατρίδα μας συμβούλεψε τον Πρωθυπουργό σωστά και αυτός τους άκουσε. Υπάρχει περίπτωση στις άλλες χώρες να μην συμβούλεψαν σωστά οι γιατροί τους ηγέτες τους ; Σε καμιά περίπτωση, υπάρχουν τουλάχιστον το ίδιο καλοί γιατροί και εκεί (άλλωστε υπάρχουν διεθνή πρωτόκολλα για αυτές τις καταστάσεις), αλλά και οι ηγέτες τους δεν είναι χαζοί. Επομένως τι ήταν αυτό που δεν άφησε τους ηγέτες των χωρών αυτών να κάνουν το ίδιο με εμάς ; Η απάντηση είναι, τα πανίσχυρα οικονομικά λόμπι (παγκόσμιες εταιρείες, τράπεζες, βιομηχανίες κολοσσοί κλπ), που υπάρχουν εκεί. Αυτές έχοντας τεράστιο ανταγωνισμό, συμβόλαια με ρήτρες παράδοσης και στόχους τους οποίους πρέπει να πιάσουν, δεν άφησαν τους ηγέτες τους να πάρουν τα ενδεδειγμένα από τους γιατρούς μέτρα με τα δυσάρεστα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι μεγάλες βιομηχανικές και ισχυρές (με καπιταλιστικό προσανατολισμό) χώρες επλήγησαν περισσότερο. Στην Ελλαδιτσα μας ευτυχώς δεν υπάρχουν ανάλογα ισχυρά λόμπι με αποτέλεσμα να μην πιέσουν τον Πρωθυπουργό μας και αυτός να ακούσει τους γιατρούς. Ευτυχώς. Στην περίπτωση της Τουρκίας μάλιστα ο Ερντογάν (που πνίγεται οικονομικά) δεν τόλμησε να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα διότι θα γίνονταν χειρότερα τα πράγματα, με αποτέλεσμα να χάσει και αυτός τη μάχη με την αρρώστια.
      Υ.Γ. για να ερμηνεύσουμε σωστά τα όσα μας συμβαίνουν, και να μην τρώμε ....

      Διαγραφή
    6. λομπι συνομωσιες και κοσμοκρατορες, ναι υπαρχουν και αρχουν αλλα εγω θα ελεγα ακομα και ετσι, οτι μας φερονται πολυ καλα αν αναλογιστει κανεις πως μεταχειριζομαστε τον γειτονα μας η γενικοτερα τον περιγυρω μας η στα του δημου.

      ΥΓ αποτιναξτε ομως και την τεχνολογικη εξελιξη που ειναι συνεπακολουθο των εταιριων τους, το ζεστο νερακι στο ντουζ διαδικτυο πετρελαιακι αυτοκινητο ηλεκτρισμος και ποσους αλλους αυτοματισμους στην καθημερινοτητα .
      ΥΓ παντα υπηρχαν οι ανω εκτος αν ονειρευεσαι σοβιετικες κολεκτιβες
      Υγ παντα υπυρχαν οι ανω, αφου και εσυ θα θελες να σουν.
      Υγ για να ειμαι στο θεμα ο Χριστος Ανεστη και με κλειστους τους ναους

      Διαγραφή
    7. Αν και δεν καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι λες, είναι φανερό πως συμφωνείς με τα γραφόμενα μου, άρα όταν σου εξηγήσουν με επιχειρήματα φαίνεται να καταλαβαίνεις. Για αυτό μην βιάζεσαι να εκφράσεις οριστικές απόψεις. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνονται.

      Διαγραφή
  7. Ξέρω νεκρούς που μες στους δρόμους περπατούν,
    κοιτούν βιτρίνες, παζαρεύουν και ψωνίζουν
    κάνουνε Πάσχα και τα έθιμα κρατούν,
    πληρώνουν φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν

    Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά
    κι έχουν χωρίσει από τον κόσμο τα δικά τους,
    γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν, τελικά,
    τη μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;;
    Ο ΓΕΡΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΤΝΑΣΚΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΄΄ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΕΧΑΣΘΕΙ΄΄
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ;;
    ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΗΚΤΡΑ...

    ΜΟΝΟ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ