Quantcast

http://picasion.com/

Ακάλυπτοι οι Φαρμακοποιοί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Γράφει ο Γιώργος Τροχόπουλος
Δεν νιώθω πολύ ευχάριστα γράφοντας αυτό το σημείωμα για να επισημάνω μερικές βασικές παραλείψεις του Δ.Σ του Π.Φ.Σ αυτήν την περίοδο, από τις 13 Μαρτίου και ύστερα, οπότε και ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Κυβέρνηση. Το λέω αυτό επειδή υπήρξα μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ για 9 χρόνια και τώρα βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να διατυπώσω ενστάσεις για ενέργειες του Δ.Σ όμως πάντοτε καλοπροαίρετα και χωρίς να θέλω να κάνω υποδείξεις, άλλωστε οι πιο πολλοί συνάδελφοι που απαρτίζουν το Δ.Σ είναι γνωστοί και φίλοι παλαιόθεν.

Έχω λοιπόν να πω τα εξής:

Τα φαρμακεία είναι τύποις μη πληττόμενες επιχειρήσεις, ουσία όμως είναι πληττόμενες επιχειρήσεις και αυτό φυσικά προκύπτει από την δραματική πτώση του τζίρου αυτό το διάστημα, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

• Οι τράπεζες δεν δέχονται τρίμηνη αναστολή των δόσεων των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων των φαρμακοποιών όπως γίνεται στις πληττόμενες και μάλιστα με πληρωμή των τόκων από το κράτος.

• Οι τράπεζες δεν δέχονται τρίμηνη μετάθεση της πληρωμής των επιταγών των φαρμακοποιών που θα λήξουν σε λίγο για τον ίδιο λόγο.

• Δεν ίσχυσε για εμάς τους φαρμακοποιούς το ευνοϊκό μέτρο της πληρωμής του 60% του ενοικίου με αντίστοιχα όμως ευνοϊκά μέτρα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των φαρμακείων.

• Είμαστε στην πρώτη γραμμή τώρα στην κρίση του κορονοϊού

- μετά φυσικά από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές- σε άμεση επαφή καθημερινά με δυνητικά ασθενείς από κορονοϊό λόγω της φύσης της δουλειάς μας και παραμένουμε στις επάλξεις 24 ώρες το 24ωρο ενώ υπάρχει φόβος να ασθενήσουμε και να κολλήσουμε και τους οικείους μας. Καμία όμως αναφορά για τον ρόλο μας αυτό αυτήν την εποχή που ασκούμε λειτούργημα και αυτό επειδή ο Π.Φ.Σ μας έχει περιθωριοποιήσει με την απουσία του από τα Μ.Μ.Ε.

Έκανε καμία παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών ή στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τα προβλήματα αυτά ο Π.Φ.Σ; Εκτός και αν θεωρεί τα μέλη του προνομιούχα σε μία εποχή εδώ και χρόνια που λόγω της λαίλαπας των μνημονίων, οι τιμές των φαρμάκων έχουν φθάσει στο κατώτερο επίπεδο πανευρωπαϊκά -άρα ο τζίρος παραμένει πολύ χαμηλός- και από την άλλη το ποσοστό κέρδους έχει κατέβει κατά 10 μονάδες. Πραγματικά πιστεύω ότι ένα μέσο φαρμακείο μόλις και μετά βίας βγάζει τα έξοδά του σήμερα, δουλεύουμε τζάμπα δηλαδή που λέει ο λαός και αναφέρομαι φυσικά στο μεγαλύτερο ποσοστό των φαρμακείων. Πώς λοιπόν, ερωτώ, να ανταποκριθεί ο φαρμακοποιός στις υποχρεώσεις του σήμερα ειδικά αυτήν την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, η οποία σημειωτέον δεν ξέρουμε πότε θα λήξει.

Τι κάνει λοιπόν το Ανώτατο Συνδικαλιστικό μας όργανο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλαδή, που για εμένα πρέπει να είναι ομπρέλα πάνω από τον Φαρμακευτικό κόσμο σε περίπτωση καταιγίδας, όπως τώρα.

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη και την λέω καλόπιστα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Γ.Ξ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ
Φαρμακοποιός
Βέροια, 18/04/2020

11 σχόλια:

  1. Δίκιο έχει ο φαρμακοποιός.Και εμεις που έχουμε επιχειρήσεις courier δεν είμαστε στους καδ .Αδικία. Κάι τα supermarket να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο είναι αδικία.Επειδη τα άλλα μαγαζιά κατέβασαν γκλαβανες και έχουν ναμδουν ευρώ κέρμα στην ταμειακή από τις 12 Μαρτίου τι έγινε?Σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδαρτοι κλαίτε
    Είδατε λετφοδενδρο...
    Τόσα χρόνια Οικονομα ...
    Κακομάθατε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν κανω λαθος ο συγκεκριμενος φαρμακοποιος συμποερευεται το φαρμακ/κο συλ/γο σε ολα;;; αν κανω λαθος χιλια συγνώμη.

    τωρα οσον αφορα που σωστα καποιος το λει λεφτοδενδρο να ξερετε ολοι οσοι ζητάτε τους καρπούς του το 80% της παραγωγης του ειναι απο τις περικοπες συνταξεων για να μην κλονισθουν οι τραπεζες..
    τοτε ολοι οσοι ζηταν σημερα μουγκα και ανεβαζαν και τιμες και αν γινουν περικοπες παλι απο συνταξεις θα γινουν λες και ειμαστε απο την γιουχαν..
    ελεος πια.
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στα μυαλα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήγα σε Φαρμακείο και περίμενα στην ουρά εν μέσω κορωνοϊού. Απαράδεκτα τα όσα γράφει, από την πρώτη λέξη ως την τελευταία. Έμεινε κοσμάκης άνεργος και κλαίνε οι φαρμακοποιοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενες στην ουρά; Δε το ξερες ότι στα φαρμακεία δεν περιμένουν σε ουρές;

      Διαγραφή
  5. Έχει και συνταξη Γιωργάκη!!
    Ως ποτε;Εβδομηνταρησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέτε ρε. Δεν έχω δάκρυα να σας κλάψω. Εμείς έχουμε να δουλέψουμε Πόσο καιρό. Αν δεν βγαίνετε βάλτε λουκέτο Κ ελάτε μαζί μου στο μεροκάματο. Γελάει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλειστο επαγγελμα, σταθερο υψηλο ποσοστο κερδους, σιγουρες πληρωμες (απο τα ταμεια εστω και αν αργουν, δεν τα χανουν) και εχουν και παραπονα.
    Αυτα ειναι.
    Φαρμακα και στα σουοερ μαρκετ και στα περιπτερα (αλλα με φαρμακοποιους πωλητες) απλα πραγματα.
    Οπως σε ολο τον κοσμο.
    Χρονια Πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κανιβαλισμός στο μεγαλείο του.Και τα φαρμακεία δεν παυει να είναι επιχειρήσεις που και αυτες ακόμη πλήτονται.Αλλες λιγοτερο αλλες περισσότερο.Όσον αφορά την συνεισφορά και τον κίνδυνο,ας κρίνει ο καθένας μόνος του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε φίλε, ποιοί πλήττονται ; Όλοι δουλεύουν τρέλα 2 μήνες τώρα. Από που είσαι ; Πόσο καιρό έχεις να βγεις ;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ