Quantcast

http://picasion.com/

Στους 90 οι νεκροί και 56 νέα κρούσματα - Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου εκπαιδευτικά ιδρύματα

Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 56 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.011. Από αυτά, οι 77 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (οι 14 γυναίκες), ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 4 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 90. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 73 έτη. 15 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 35.432 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, ανέφερε πως, το ότι υπάρχει κορωνοϊός δεν σημαίνει ότι δεν πηγαίνουμε στα νοσοκομεία για σοβαρούς λόγους, ώστε να λάβουμε την κατάλληλη θεραπεία, αρκεί να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Σχετικά με τους Ρομά, ανέφερε πως είναι πιο ευάλωτοι στην πανδημία λόγω των συνθηκών διαβίωσης και δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα απομάκρυνσης σε υπερπλήρης κατοικίες. Δεν μπορούν να γίνονται στόχος στα πλαίσια της επιδημίας. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας ώστε να ξεπεράσουμε την πανδημία. «Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους σε αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος για φόβο, για διχασμό. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την επιδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Έως και τις 10 Μαΐου κλειστά όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε σχετικά με τα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα και την επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να κηρύξουν τον οικισμό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να τον θέσουν σε καραντίνα. Διευκρίνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τσιόδρας δεν δέχθηκαν επίθεση από τους Ρομά, όπως γράφτηκε, ενώ έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας να τηρήσουν τον περιορισμό λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του ανακοίνωσε πως έως και τις 10 Μαΐου όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλειστά, ενώ υπενθύμισε πως όλοι οι χώροι λατρείας όλων των θρησκειών θα παραμείνουν κλειστοί. Τέλος, διευκρίνισε πως η επικοινωνία στον αριθμό ψυχολογικής στήριξης 10306 είναι δωρεάν και τυχόν λανθασμένες χρεώσεις θα πιστωθούν στους επόμενους λογαρισμούς.

3 σχόλια:

  1. Την είδε ραμπο ο μπαλαμος αλά δεν ξέρει από σοκερντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχι λαμογια, το τελος σας ερχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος τοπου και χρονου...Στην Ισπανια εκατομβες νεκρων και ολικο lockdown για 2 βδομαδες μονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ