Quantcast

http://picasion.com/

Στους 86 οι νεκροί και 71 νέα κρούσματα - Κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα

Διευκρινίσεις για την παρανόηση σχετικά με το 2ωρο άνοιγμα των εκκλησιών
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο
κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1955. Από αυτά, οι 79 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 3 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 86. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 73 έτη. 16 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 33.334 τεστ.

STOP στη χρήση γαντιών μιας χρήσης

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, ανέφερε πως δεν συστήνεται η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού, ενώ για τα γάντια είπε πως λίγες είναι οι ενδείξεις που αναφέρουν ότι προσφέρουν προστασία από τη μόλυνση. «Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό. Δίνουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αποκλειστικά για τους ιερείς και το προσωπικό οι ανοιχτές εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα - Κλειστές για το κοινό

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, προχώρησε σε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με την παρανόηση που έγινε για το άνοιγμα -για κάποιες ώρες την ημέρα- των ιερών ναών κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας. Όπως ανέφερε, η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απευθυνόταν μόνο στους Μητροπολίτες και τον κλήρο και όχι τους πιστούς και το άνοιγμα των εκκλησιών για 2 ώρες την ημέρα αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό και πως οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς.

«Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ' οίκον προσευχή», διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, μεταφέροντας την προτροπή της Ιεράς Συνόδου, συμπληρώνοντας πως η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ' εξαίρεση λόγους μετακίνησης άρα οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό. 

Κλείνοντας το θέμα των ιερών ναών ανέφερε τα εξής: «Το κερί μας στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η πρωτοφανής για όλους κρίση. Προς το παρόν θα αρκεστούμε στην ατομική προσευχή δίπλα στις εικόνες που ο καθένας μπορεί να έχει στο σπίτι του, ενώ οι ιερές ακολουθίες θα μεταδοθούν από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο». 

2 σχόλια:

  1. Totalitarianism Part X...

    Η "Ανασταση" θα αργησει να ερθει....Ευτυχως γλυτωσαμε απ το Γαιτανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τά παντοπωλεῖα (supermarket) ἀνοικτά τήν Μεγάλη Παρασκευή, ἀπό τίς 7 τό πρωΐ ὥς τίς 9 τό βράδυ! Ἡ σατανοκίνητος κυβέρνησις δέν τηρεῖ οὔτε τά προσχήματα πλέον. Τό τραγικόν εἶναι ὅτι τῆς κάνει πλάτες ἡ σεργιανίζουσα Ἱεραρχία._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ