Quantcast

http://picasion.com/

Ανακοινώθηκε η ύλη των Πανελλαδικών

Ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων για το 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η εξεταστέα ύλη θα είναι αυτή που είχε διδαχθεί μέχρι και το κλείσιμο των σχολείων στις 11 Μαρτίου, ενώ τονίζει πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του  συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. 

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Δείτε εδώ την Υπουργική απόφαση για τα ΓΕΛ
Δείτε εδώ την Υπουργική απόφαση για τα ΕΠΑΛ

3 σχόλια:

  1. Ποιες Παννελαδικες...Εδω ερχεται "τσουναμι" απ το φθινοπωρο..Οτι πει το Eurogroup! Μη βιαζεστε εκει στο Υπουργειο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η υποτιθέμενη ελάφρυνση μόνο σύγχυση προκαλεί στους διαβασμένους . Αντιθετα,ΕΥΝΟΕΊ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι διαβασμένοι μαθητές κλαίνε γιατι ήδη έχουν τελειώσει την ύλη δυο φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ