Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 81 οι νεκροί και 77 νέα κρούσματα

Μετά τις 27/4 και αν όλα πάνε καλά, συζήτηση για αποκλιμάκωση μέτρων
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 77 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1832. Από αυτά, οι 90 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (η μέση ηλικία είναι 66 ετών, από τους οποίους οι 19 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 2 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 81. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. 10 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. 

Σχετικά με τις συζητήσεις για την άρση των μέτρων, ανέφερε πως πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για σπριντ, λέγοντας μάλιστα ότι η Ουχάν άρει μέτρα μετά από τρεις μήνες περιορισμών. «Να μην εφησυχάζουμε με την καλή πορεία της χώρας μας γιατί αν δεν προσέξουμε η εικόνα μπορεί να αλλάξει», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την αφιέρωσε στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, στις μαίες και τους μαιευτές. «Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτούς και να εκφράσω ενα μεγάλο ευχαριστώ για την τιτάνια προσπάθειά τους»

«Αν όλα πάνε καλά μέχρι τις 27 Απριλίου, θα ξεκινήσει συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων»
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, εξέφρασε και αυτός την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα στελέχη υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. 

Ανέφερε πως μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας έχουν τεθεί σε καραντίνα και ελέγχονται, ενώ 2.062 έχουν επαναπατριστείΣχετικά με την άρση των μέτρων, τόνισε πως δεν είμαστε ακόμα εκεί. Μέχρι τις 27 Απριλίου αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει συζήτηση για τυχόν αποκλιμάκωση των μέτρων. «Έχουμε ακόμα δρόμο. Δε θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν», σημείωσε. 

Επίσης, σχετικά με τους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα και την εύρεση διαφόρων δικαιολογιών για τις μετακινήσεις τους, είπε πως η στάση τους θα είναι παντελώς ανεύθυνη, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή, 712 συμπολίτες μας νοσούν στην Αττική και περίπου 4000 άτομα είναι σε καραντίνα. «Ας μην προκαλούμε την τύχη μας και την τύχη των πολιτών των χωριών».

4 σχόλια:

  1. Το θέατρο της Δευτέρας.Θα μπορούσαν να μιλήσουν για νεα κρούσματα και ποσοστό θνησιμοτητας ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΝΘΕΙ.Απαιτουν να μη προσεγγισεις νοσοκομειο ,μονο αν εισαι στα τελευταιοα σου.Αυτοι γνωριζουν μονο οσους πανε στα νοσοκομεια και τους κανουν τεστ.Ποσοι περασαν κορονα χωρις να το παρουν χαμπαρι,η να νοσηλευτουν σε νοσοκομειο κανενας δε γνωριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Totalitarianism Part VIII

    Λίγο ακομα εμεινε για να σας τα παρουμε ολα...Υπομονη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεριφη Χαρδαλια!! Ασε τα κηρυγματα και ζησε εσυ με 600 ευρω το μηνα , εκει που θα πανε τα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρδαλια ασε τα σαπια , μη σε πετυχουμε σε καμια στροφη στο δρομο για το δικο σου "χωριο"..Αν και σιγουρα με ελικοπτερα σε κοβω να κινησε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ