Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 79 οι νεκροί και 20 νέα κρούσματα - Κρίσιμος ο Απρίλιος

Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 20 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1755. Από αυτά, οι 90 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (η μέση ηλικία είναι 65 ετών, από τους οποίους οι 19 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 6 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 79. Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 73 έτη. 9 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, επιχείρησε να εξηγήσει τον λόγο που κάποιοι νέοι και υγιείς άνθρωποι νοσούν και μάλιστα σοβαρά, αποδίδοντάς την σε γονίδιο, στο ανοσοποιητικό ή στη μεγαλύτερη έκθεση στον ιό λόγω απροσεξίας ή επανάπαυσης. 

Σχετικά με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, ανέφερε ότι πολλές χώρες την έχουν διακόψει, καθώς ο ιός διασπείρεται πολύ γρήγορα, αλλά στην Ελλάδα συνεχίζεται ακόμα, αν και με μεγάλη δυσκολία.

«Τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες, επιβραδύνουν τον ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και νεκρών. Ευνοϊκά τα νούμερα στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν πρέπει να δημιουργήσει εφησυχασμό», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρδαλιάς: Κρίσιμος ο Απρίλιος - Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωσή του λέγοντας πως ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος και κρίσιμος μήνας. «Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε και θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε μέχρι σήμερα», ανέφερε, ενώ υπενθύμισε πως φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και δεν θα το περάσουμε με φίλους, ούτε σε εκκλησίες, για να είμαστε καλά του χρόνου. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις μεμονωμένες περιπτώσεις ιερέων που παραβίασαν τα μέτρα σε Αγία Βαρβάρα και Πάτρα.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε πως παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο της Θράκης για ακόμα μια εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους, αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα για τη Μύκονο, καθώς και πως, παρά τον περιορισμό του κατάπλου των κρουαζιεροπλοίων από τις 15 Μαρτίου, την Πέμπτη 2 Απριλίου λόγω καιρικών συνθηκών δόθηκε κατ΄εξαίρεση άδεια για προσέγγιση στην Μαρίνα Λαυρίου και τα σκάφη παραμένουν στη μαρίνα.

Τέλος, ενημέρωσε για την παραλαβή της δωρεάς από την ΔΕΗ, μεγάλης ποσότητας υγειονομικού υλικού στο ΕΣΥ, αξίας 5.000.000€ και για την προμήθεια μασκών για διανομή στους δήμους και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ