Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 73 οι νεκροί και 62 νέα κρούσματα

Χωρίς συνέντευξη τύπου η σημερινή ενημέρωση
Στην απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής 5/4 ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Η σημερινή ενημέρωση δεν έγινε προφορικώς, με συνέντευξη τύπου αλλά γραπτώς, μέσω δελτίο τύπου από το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ανακοινώθηκαν 
62 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 1735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 352 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (η μέση ηλικία είναι 65 ετών, από τους οποίους οι 21 είναι γυναίκες). To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα 5 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα μας να ανέρχεται στους 73. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ