Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στους 121 οι νεκροί και 156 νέα κρούσματα

Σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς απουσίαζε στη σημερινή ενημέρωση, λόγων των γεγονότων στην περιοχή του Κρανιδίου, με τα 150 κρούσματα σε δομή μεταναστών. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 156 νέα κρούσματα στη χώρα μας, τα 150 αφορούν κρούσματα από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, με τους 148 να είναι κάτοικοι της δομής και 2 εργαζόμενοι. Με τα νέα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέβηκε στους 
2.401, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. 572 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.111 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

46 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 121 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 32 αφορούσαν γυναίκες και οι υπόλοιποι ήταν άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά μέχρι σήμερα ελεγχθεί 55.666 κλινικά δείγματα.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του και λόγω απουσίας του κ. Χαρδαλιά, αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται στην δομή στο Κρανίδι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, που μπαίνει σε μερική καραντίνα, λέγοντας πως στην παραμένουν εκεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου άνδρα, ανέφερε πως οι νέοι ενήλικες έχουν ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι χωρίς να έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα. Έφερε μάλιστα ως συγκριτικό παράδειγμα τον ιό του έρπητα, που είναι από τις λοιμώξεις που κάποιος την περνάει ελαφρά αλλά σε κάποιους προκαλεί εγκεφαλίτιδα με σοβαρές επιπλοκές και θάνατο.

Στη συνέχεια, θέλησε να ζητήσει μια συγνώμη σχετικά με τα όσα ανακοινώνει καθημερινά και ίσως προκαλούν σε κάποιους θλίψη και σύγχυση. «Το σημαντικό είναι οι ζωές που κερδήθηκαν και γλυτώσαμε τα χειρότερα. Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά και αυτό οφείλεται στη συμπεριφορά όλων μας. Θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων σταδιακά και με προσοχή», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με τα σχολεία, ανέφερε πως η επιστημονική μας επιτροπή θα εισηγηθεί στο υπουργείο και για αυτό το θέμα, με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την προστασία της σχολικής κοινότητας, ενώ επέμενε στη σχολαστική επιτήρηση της υγείας μας και την σχολαστική τήρηση των κανόνων της ατομικής μας υγιεινής.

Είναι επικίνδυνο το κλιματιστικό;
Σχετικά με τη χρήση κλιματιστικού, ανέφερε πως καλό είναι να αποφεύγεται η ανακύκλωση του αέρα, καλύτερα με ανοιχτά παράθυρα, ειδικά αν έχουμε κρούσμα στο σπίτι μας. «Είναι σημαντικό και μας απασχολεί η χρήση κλιματιστικού, θα δούμε αν θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα ειδικά για κλειστούς χώρους όσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί. Επιστημονικές ομάδες στην Ελλάδα έχουν βρει παρουσία του ιού σε κλιματιστικά, όταν υπήρχε κρούσμα στον χώρο», σημείωσε.

Σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απάντησε πως γίνεται προετοιμασία για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων και σε δεύτερο χρόνο η επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. «Θα ακούσουμε τις οδηγίες της ειδικής επιτροπής και ανάλογα θα προχωράμε», σημείωσε ο υφυπουργός.

2 σχόλια:

  1. Σἄμπως διαβάζεις τά μακάβρια ἀνέκδοτα τοῦ σατιρικοῦ «Τελεταί Μπούκουρα»._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειο το σχολιο σας κ.Χατζηνικολαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ