Στους 105 οι νεκροί και 15 νέα κρούσματα - «Σφίγγουν» τα μέτρα από το Μ. Σάββατο

300€ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων - Σαρωτικοί έλεγχοι στον κωδικό «4»
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.207. Από αυτά, οι 69 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (οι 13 είναι γυναίκες), ενώ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 3 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 105 (29 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 73 έτη. 33 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 50.771 τεστ.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά τεσσάρων κορωνοϊών, που ανιχνεύονταν από τον Δεκέμβρη ως τον Απρίλιο και Μάιο, με κορύφωση τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο και συμπεριφέρονταν σαν εποχικοί ιοί. «Μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες», ανέφερε.

Χαρδαλιάς: 2 επιπλέον μέτρα από το Μ. Σάββατο

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στους 9 από τους 10 συμπολίτες μας που δήλωσαν ότι θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, ευχαριστώντας τους. Αναφέρθηκε και στον 1 στους 10 που όπως είπε, δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θα αλλάξουν τα σχέδιά τους και δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες. «Είναι λίγοι αλλά μπορεί να καταστρέψουν την προσπάθειά μας», σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως τα μέτρα δεν θα πάψουν να ισχύουν τις ημέρες του Πάσχα.

Διπλασιασμός προστίμου για καταχρηστικές μετακινήσεις
Ανακοίνωσε στη συνέχεια 2 επιπλέον μέτρα για το διήμερο του Πάσχα. Συγκεκριμένα, από το Μ. Σάββατο στις 21:00 έως τη Δευτέρα του Πάσχα στις 00:00 (προς Τρίτη του Πάσχα) θα ισχύει πανελλαδικά ο διπλασιασμός του προστίμου στα 300€ και αφαίρεση πινακίδων, ενώ η κατ' εξαίρεση μετακίνησης με κωδικό Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, ενώ η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατά 2 άτομα το μέγιστο ανά όχημα.

Υπενθύμισε πως οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές, όπως και τα νεκροταφεία την Μ. Παρασκευή.

Σχετικά με τον συγχρωτισμό στα λογιστικά γραφεία λόγω έναρξης των φορολογικών δηλώσεων, ενημέρωσε πως αυτές γίνονται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται να μετακινούνται οι πολίτες.

Κλείνοντας ευχήθηκε Καλό Πάσχα λέγοντας παράλληλα πως θα νικήσουμε μόνο αν συνεχίζουμε να βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ