Quantcast

http://picasion.com/

1 νέος θάνατος και 10 νέα κρούσματα

«Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα - Βγαίνουμε με προσοχή»
Την καθημερινή απογευματινή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας, πραγματοποίησαν από κοινού, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας, επιβεβαιώθηκαν 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.576. 41 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 65 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε 1 θάνατος, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να ανέρχεται στους 139 (36 γυναίκες). Ο μέσος όρος των νεκρών είναι τα 74 έτη. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 72.130 τεστ.

«Γλυτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς τραυματισμούς και απώλειες», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ για τη χρήση μάσκας ανέφερε πως τα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, νωρίτερα όχι. «Τότε το η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν αρκετή, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό και φυσικά πρέπει να συνοδεύεται με σωστή υγιεινή των χεριών και σωστή τοποθέτηση και αφαίρεση.

Σχετικά με την επαναλειτουργία της εκπαίδευσης, ανέφερε πως είναι σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα φυσικά με την τήρηση των μέτρων. Επίσης, σύμφωνα με νέα δεδομένα και με βάση τους άλλους κορωνοϊούς, ανέφερε πως προκύπτουν τα εξής:
- πολύ λιγότερες λοιμώξεις στα παιδιά
- ηπιότερα συμπτώματα
- λιγότερο από 1% με σοβαρή νόσο
- μολύνονται εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος
- κολλάνε πολύ λιγότερο
- ασυνήθιστη η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα
- απίθανο να είναι πρωτογενής περιπτώσεις μετάδοσης νόσου

«Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα - Βγαίνουμε με προσοχή»

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ο ιός παραμένει και πως παρά τη μείωση της διασποράς και την σταδιακή άρση των μέτρων, δε σταματάει η διάδοση του ιού. «Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή φάρμακο», ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας και να επιδείξουν υπευθυνότητα, υπενθυμίζοντας πως τα μέτρα ισχύουν έως τις 4 Μαΐου, δηλαδή και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. «Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και στη συνέχεια βγαίνουμε με προσοχή», τόνισε κλείνοντας.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ