Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίποτα δεν σταματά την αποκριά της Νάουσας

Τα μπουλούκια ξεσήκωσαν την Ηρωική Πόλη
Η δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς ξεκίνησε με τον ήχο του ζουρνά και του νταουλιού, να διαπερνά τους δρόμους και τις καρδιές της Νάουσας που... «αντιστέκεται». Παρά την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων πολλοί χορευτές βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν το πατροπαράδοτο έθιμο. Λίγο μετά τις 08:00 ο ζουρνάς και το νταούλι σήμαναν το μάζεμα των μπουλουκιών που κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο της Νάουσας όπως προστάζει η παράδοση, δίχως όμως να πάρουν την καθιερωμένη άδεια του δημάρχου καθώς ο δήμος Νάουσας δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις ακολουθώντας την ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων. Πλήθος κόσμου περικύκλωσε τους χορευτές, που με την χάρη και δυναμική τους κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα.

Εμφανή παρόλα αυτά είναι τα σημάδια που έχει αφήσει ο Κορωνοϊός στις πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις της Ηρωικής Πόλης, μετά την κυβερνητική απόφαση για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σ' ολόκληρη την χώρα. Η Νάουσα δέχθηκε πλήγμα στο τουριστικό προϊόν της, αφού σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές το δρώμενο είχε λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Αξιοσημείωτη και η παρουσία της Αστυνομίας σε ρόλο «διαιτητή». Αρκετές ήταν και οι ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες και video από το inaoussa.gr:























7 σχόλια:

  1. Η Νάουσα είναι η εξεραιση του κανόνα αν και λέγεται σε πολλές περιοχές τα καρναβάλια γιορτάστηκαν κανονικά σε πολλές περιοχές θα ανάψουν τους φανούς απόψε σε πολλές περιοχές θα γιορταστούν τα κούλουμα πέρα από τις απαγορεύσεις ο Έλληνας θέλει την διασκέδαση του κ δεν καταλαβαίνουμε τα κούλουμα γιατί απαγορεύονται ο καιρός είναι καλός ότι γίνεται θα γίνει έξω στην φύση με καθαρό αέρα ποιος ο λόγος ;άραγε περίμεναν πολλά χωριά ειδικά να διασκεδάσει τον κόσμο του να το ευχαριστηθουν μπορεί κάτι μέχρι αύριο κάτι να αλλάξει μακάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η παρατήρηση του ανώνυμου τώρα που ξεσηκώθηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι να κάνουν στα χωριά τα κούλουμα να χαρούν οι κάτοικοι μικροί μεγάλοι κ κυρίως οι ηλικιωμένοι που δεν πηγαίνουν πουθενά θα ήταν πολύ ωραίο να δώσουν χαρά κ όλα γίνονται στην ύπαιθρο για πιο λόγο ακατανόητο ενώ θα μπορούσαν μακάρι κάποιος να κάνει την αρχή και να γίνει κάτι αν ακούμε σε διάφορα χωριά απόψε ετοιμάζουν τα κεδρα να κάψουν κ μαζί κ τον κορονοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ριξτε προστιμα...ποιο μαγκες ειναι οι Ναουσαιοι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στοχος ηταν και ειναι η αποφυγη μετακινησης μεγαλου πληθους σε διαφορετικες περιοχες για την αποφυγη της γρηγορης διασπορας του ιου. αυτο γενικα για ολους, τωρα εαν καποιοι "ντυθηκαν" και καποιοι ντοπιοι βγηκαν στους δρομους, λιγο το κακο και κανενας δεν μπορει να τους εμποδισει. εξαλλου σε λιγες ημερες ο ιος θα ειναι παντου, το θεμα ειναι η επιδημια να αργησει οσο γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να συλληφθούν όλοι τώρα και να περάσουν αυτόφωρο την Τρίτη. Άντε και καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Νάουσα είναι πόλη την οποία χαρακτηρίζει η παράδοση! Το αν "κάποιοι ντόπιοι "ντύθηκαν" σήμερα", για αυτούς είναι η παράδοση τους, η ζωή τους, και ένα "μικρόβιο" που δύσκολα αποβάλλεις από πάνω τους. Όταν, λοιπόν, υπάρχει ένα δρώμενο σε μία πόλη, που αποτελεί την υπογραφή της, δεν το σταματάς. Οι Γενίτσαροι και Μπούλες δεν είναι "καρναβάλι".

    Όσον αφορά τον ιό, είναι ένας απλός ιός όπως και οι άλλοι, και πιο ευάλωτοι είναι ευπαθείς ομάδες ανθρώπων. Να σας θυμίσω ότι μόνο από την γρίπη είχαμε πάνω από 70 νεκρούς.

    Και τέλος, για να μην ξεχνάμε, εκδηλώσεις καρναβαλιού και σε Ξάνθη, και σε Κρήτη, και σε Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 150 από 129 που ήταν χθες Κυριακή, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Robert Koch.Τα 86 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία, όταν ένα ζευγάρι που είχε κορωνοϊό συμμετείχε στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αλλά οι Νιαουσνιοί έχουν υψηλότερο IQ, οπότε η Ημαθία ας μην ανησυχεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ