Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Θωρακίζουν» τα μαγαζιά, το προσωπικό και τους πελάτες τους οι καταστηματάρχες της Βέροιας

Συνάντηση Σωματείου με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας
Το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας, ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ημαθίας, για επαγρύπνηση και ετοιμότητα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής υγείας Παπαδόπουλος Γεώργιος, οι επόπτες δημόσιας υγείας, Ζαφειροπούλου Σοφία, Χρυσάφης Απόστολος, Ανθοπούλου Σταυρούλα και Δαμιανίδου Σοφία. Από την πλευρά των καταστημάτων, ο Πρόεδρος Σαμανίδης Κων/νος, η Αντιπρόεδρος Βλαχογιάννη Ιφιγένεια και το μέλος του Σωματείου Βασιλειάδης Ευάγγελος.

Πιο συγκεκριμένα οι οδηγίες για ιδιοκτήτες και εργαζομένους είναι σαφείς:

• να φροντίζουν για τα προγράμματα καθαρισμού - απολύμανσης της επιχείρησης και των χώρων παρασκευής καθώς και την υγιεινή και την εκπαίδευση του προσωπικού σε καθημερινή βάση.

• υψηλός βαθμός ατομικής καθαριότητας των εργαζομένων και την κατά το δυνατό μέγιστη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

• Τοποθέτηση και χρήση απολυμαντικών - αντισηπτικών υγρών στους χώρους των επιχειρήσεων και όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο (τουαλέτες, χώροι υποδοχής πελατών, μπαρ, σέρβις, τραπέζια, κοινόχρηστοι χώροι).

• Χορήγηση άδειας σε προσωπικό που θα παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης.

• Χρήση προϊόντων χλωρίου και γαντιών στους χώρους ατομικής υγιεινής (τουαλέτες), από τα συνεργεία καθαρισμού καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και σε ώρα που τα καταστήματα μένουν κλειστά.

• Συσκευές για την αυτόματη απολύμανση τουαλέτας (όπου αυτό είναι εφικτό).

Τα προληπτικά μέτρα, πρέπει να στοχεύουν - εκτός από την προστασία - και στη διευκόλυνση των εργαζομένων και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η πρόληψη θα πρέπει να αποτελεί ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ όλων μας!


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ SYPER-MARKET ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΚΤΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ