Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οργανωμένο σχέδιο στήριξης των Αστυνομικών και Στρατιωτών στον Έβρο ξεκινάει από την Ημαθία

Συσπειρώθηκαν σύλλογοι και φορείς για αποστολή βοήθειας στα σύνορα
Συνάντηση φορέων και συλλόγων της Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς» στην Πατρίδα. Η συνάντηση έγινε
έπειτα από πρωτοβουλία η οργανωτική επιτροπή πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων, κοινωνικών φορέων και ΜΜΕ της Ημαθίας, με σκοπό μια κοινή προσπάθεια στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο ή στα νησιά, διαφυλάττοντας τα ελληνοτουρκικά, χερσαία και θαλάσσια σύνορα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ημαθίας, του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, του Ερυθρού Σταυρού, της Ένωσης Θεολόγων Ημαθίας, της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας, της Ένωσης Πολυτέκνων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, του επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων φορέων, εκπρόσωπος του δήμου Βέροιας, του δήμου Νάουσας (δήλωση συμπαράστασης και συμμετοχή σε ό, τι ζητηθεί, έκανε και ο δήμος Αλεξάνδρειας) οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον τρόπο συμπαράστασης στους Ημαθιώτες αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Τη συζήτηση συντόνισαν ο Αντώνης Καγκελίδης και η Δώρα Μπαλτατζίδου, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Απόστολος Μούρτης, μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που υπάρχουν στους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί, ενώ όπως είπε, αυτά που συμβαίνουν στον Έβρο είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου. Περιέγραψε ένα πραγματικό σκηνικό πολέμου στον οποίο συμμετέχουν καθημερινά οι συνάδελφοί του από την Ημαθία, που όπως είπε, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στα σύνορα.
Όπως ανέφερε, το κυριότερο πρόβλημα των συναδέλφων αστυνομικών που βρίσκονται στον Έβρο, είναι η έλλειψη εξοπλισμού. «Δεν αρκεί να στείλουμε κάποιον να κάνει τη δουλειά, πρέπει και να τον εξοπλίσουμε κατάλληλα», σημείωσε, τονίζοντας πως η υλικοτεχνική υποδομή είναι ελάχιστη έως μηδενική. Μάλιστα, ενημέρωσε πως θα συσταθεί επιτροπή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, που θα διαχειρίζεται τις δωρεές, ώστε αυτές να καλύπτουν τις ανάγκες που είναι σε προτεραιότητα.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις, όπως η διοργάνωση εκδήλωσης για συγκέντρωση ποσού για ενίσχυση των αναγκών της Αστυνομίας, η συγκρότηση ομάδας εμψύχωσης στους στρατιώτες και αστυνομικούς που φυλάσσουν τα σύνορα στον Έβρο και τα νησιά, καθώς και η στήριξη των υγειονομικών μονάδων του νομού. Τέλος, συστάθηκε επιτροπή με σκοπό της την ανεύρεση πόρων για την αγορά των προϊόντων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φυλάκων των συνόρων. Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπρόσωπο των τριών δήμων της Ημαθίας, το Επιμελητήριο, την Αντιπεριφέρεια, των Εμπορικών Συλλόγων της Ημαθίας, που θα συνεργάζεται άμεσα με την επιτροπή της Αστυνομίας, προκειμένου να γίνει μια συντονισμένη επιχείρηση κάλυψης των αναγκών. Στην επιτροπή συμμετέχουν και εκπρόσωποι των συλλόγων, Κουμαριάς, Διαβατού, Ποντίων Αλεξάνδρειας, Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, της  Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας και της μεταφορικής εταιρείας «Μακεδών». 

Δείτε φωτογραφίες:































4 σχόλια:

  1. Αναφέρθηκε στην συνέλευση το γεγονός ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις αριστεροδεξιοκεντρου, δέχθηκαν να γίνει η χώρα αποχωρητήριο της ευρωπης,ώστε όσοι μπαίνουν να μην βγαίνουν και να φιλοξενούνται σε δομές η στη πλατεία Ομονοίας και Βαρδαρίου? Μπορούμε εμείς να κάνουμε ότι ο Ερντογάν και να μεταφέρουμε με πούλμαν τον κόσμο στους ευζώνους και στα άλλα σύνορα? Γιατί όχι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλίμονο! Δεν ξεκίνησε πόλεμος! Ας ηρεμήσουμε λίγο και να δούμε τα πράγματα στην αντικειμενική τους διάσταση. Χειρότερος σύμβουλος ο πανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να κοβουν τα υπουργεια πρωτοχρονιατικες πιτες των 20.000 εωρω το γνωριζουν.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ που υπαρχουν ελλειψεις σε υλικοτεχνικη υποδομη σε στρατο και αστυνομια,και δεν γινετε και πολεμος πραγματικος που να γινονταν κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο που κυριως χρειαζεται ειναι η ΠΙΕΣΗ στην κυβερνηση και σε ολα τα κομματα για κοινη και αντιμετωπιση του προβληματος και απαίτηση απο ΕΕ και ΝΑΤΟ για οριστική λύση. ΕΕ και ΝΑΤΟ ειναι οι υπευθυνοι του προβληματος και αυτοι εχουν την δυναμη και τον τροπο να σταματησει ολο αυτο.

    ολα τα αλλα ερχονται δευτερα και τριτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ