Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο 85% οι ακυρώσεις στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας

Μέτρα στήριξης ζητούν από την κυβέρνηση οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας για τις επιπτώσεις του κορωνοϊου. Αυτό, καθώς, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης, έχουν δεχτεί ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα
και βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων, προσπαθώντας όπως όλοι να διαχειριστούν αυτήν την πρωτοφανή κρίση.

«Πρωτοφανής κρίση λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού»

«Τον τελευταίο μήνα βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή, οι ακυρώσεις των οργανωμένων ταξιδιών, οδικών και αεροπορικών, στη Βόρεια Ελλάδα αγγίζει το 85% ενώ έχει χαθεί μια σημαντική αγορά, αυτή της Τουρκίας, όπου πλέον δεν πραγματοποιούνται καθόλου ταξίδια. Έχουμε χάσει επίσης όλους τους τουρίστες από Βαλκάνια και Ισραήλ, που για τη Β. Ελλάδα ήταν από τις πιο σημαντικές αγορές», σημείωσε ο κ. Θεολόγης.

Ακυρώσεις σχολικών εκδρομών λόγω κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, η ακύρωση των σχολικών εκδρομών ήταν ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα, καθώς με τον συγκεκριμένο τομέα ασχολείται το 20-30% των περίπου 1120 τουριστικών γραφείων που αριθμεί η Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΓΜΘ. «Αυτή τη στιγμή, για εμάς έχει χαθεί το Πάσχα και όλος ο κόπος, ο χρόνος και τα χρήματα που επενδύσαμε για να διαμορφώσουμε τα τουριστικά προϊόντα μας. Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά ελπίζουμε να σύντομα να βγούμε από αυτήν την κρίση. Για αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη της Πολιτείας», σημείωσε ο κ. Θεολόγης.

Η ανακοίνωση των τουριστικών πρακτόρων για τον κορωνοϊό

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες. Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη χορήγηση φορολογικής- ασφαλιστικής ενημερότητας για 4 μήνες για την επιχείρηση και την αναστολή καταβολής Φ.Π.Α για την επιχείρηση για 4 μήνες. Επίσης, ζητούν από την κυβέρνηση να επιτρέψει να γίνει η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των επομένων 4 μηνών σε περίοδο ενός έτους, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους. Επιπλέον αιτούνται, να δοθούν κονδύλια της Ε.Ε για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών που υπάρχουν και θα προκύψουν έως 30/06/20 σε 48 δόσεις.

3 σχόλια:

  1. Όταν πέφτει χαλάζι και παγώνιά και καταστρέφεται η σοδειά μας , μας σκεφταιτε κανείς εμας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Ναι, σάς σκέφτονται πολλοί.

      2) Επειδή υπάρχουν και κάποιοι στην καρακατακοσμάρα τους, δικαιολογείσαι να χαίρεσαι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα; Εξομοιώνεσαι με αυτούς έτσι.

      Διαγραφή
  2. Και νά 'ταν μόνον στον τουρισμό! Όπως με τα καταραμένα, ανισόρροπα μνημόνια, έτσι και με τα γελοία μέτρα κατά -δήθεν- του κ̶ο̶ρ̶ω̶ν̶ο̶ κολοκυθοϊού, θα βρεθούν μετά 7-8-9-10 χρόνια κάποιοι «εμπειρογνώμονες», που θα ομολογήσουν δημοσία ότι έσφαλαν (τα έκαναν σαν τα μούτρα τους κοινώς). Θα είναι όμως πολύ αργά, διότι η καταστροφή θα έχει ήδη συντελεσθεί σε βαθμό ανεπανόρθωτο.

    ΝΕΩΤΕΡΟ: Ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει. Επελήφθησαν ήδη η ασχημομούρα καμηλοπάρδαλις αντικριστίν λαγκάρντ και το δντ. Όλα είναι από έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ