Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιστρατεύεται security για νυχτερινές περιπολίες στην αγορά της Βέροιας

Πρόσφορο έδαφος για τους διαρρήκτες τα κλειστά καταστήματα
Ανοιχτά παρέμειναν σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 τα εμπορικά καταστήματα της Βέροιας, καθώς δεν ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες καταστημάτων που από σήμερα επιβλήθηκε καθολικό ή υπό προϋποθέσεις κλείσιμο, λόγω περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πρώτη μέρα των έκτακτων μέτρων και το κέντρο της Βέροιας θύμιζε... ή μάλλον δε θύμιζε τίποτα από όσα έχουμε δει στο παρελθόν. Λίγος ήταν ο κόσμος που κυκλοφορούσε στην πόλη με τα πόδια και ακόμα λιγότερος αυτός που έμπαινε στα εμπορικά καταστήματα για να ψωνίσει. Την εικόνα της ερημιάς λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ενίσχυσε και το κλείσιμο των καφετεριών, καθώς εμπορικά καταστήματα και καφετέριες αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοστηρίζονται, κάτι που είναι εμφανές όταν ένα από τα δύο είναι κλειστά.
Η ερημιά της αγοράς όμως, πέρα από μια αποκαρδιωτική εικόνα ειδικά για τους εμπόρους και καταστηματάρχες εστίασης, ίσως αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για τους διαρρήκτες. Τα καφέ μπαρ που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, δημιουργούσαν μέχρι τώρα μια αίσθηση ασφάλειας για τους εμπόρους, με την κίνηση που συνεπάγεται στην περιοχή γύρω από αυτά, αποθαρρύνοντας ίσως τους διαρρήκτες.
Τώρα, με τα καφέ, μπαρ και ταβέρνες να είναι κλειστά, οι έμποροι ένιωσαν έντονη ανασφάλεια και αναζήτησαν τρόπους να προστατεύσουν τα μαγαζιά τους. Σε επικοινωνία του veriotis.gr με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, μας ενημέρωσε πως ο Εμπορικός Σύλλογος, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας, ανέθεσαν σε ιδιωτική εταιρεία security να προστατεύσει τον εμπορικό κόσμο της Βέροιας, κάνοντας συνεχώς περιπολίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως μας ανέφερε η κ. Τσιπουρίδου, η προσφορά της εταιρείας ήταν πολύ χαμηλή, ζητώντας μόνο να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της υπηρεσίας που θα προσφέρει, κόστος που θα καλυφθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο. Προς το παρόν, οι περιπολίες θα είναι μόνο βραδινές, αλλά όπως μας ανέφερε η πρόεδρος, αν παρθεί απόφαση να κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα, κάτι που πιθανότατα να μην αργήσει, τότε οι περιπολίες θα γίνονται και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στην εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά της Βέροιας, σε περίπτωση που παρθούν περαιτέρω μέτρα για καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, θα προχωρήσει και η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Σε επικοινωνία που είχε η κ. Τσιπουρίδου με τον Αστυνομικό Διευθυντή της ΑΔ Ημαθίας, ο κ. Διονύσης Κούγκας δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση αυτή, θα ενισχύσει τις περιπολίες στην αγορά, με όση δύναμη θα μπορέσει να διαθέσει, εν μέσω και της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, προκειμένου να αποτραπούν έκνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ