Κριθαρότο με γαρίδες: Νηστίσιμη Κυριακάτικη απόλαυση με ουζάκι... στο μπαλκόνι!

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Μπορεί στη νηστεία να μην μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας φαγητά, λόγω της έλλειψης κρέατος, τα θαλασσινά όμως έχουν την τιμητική τους και τα πιάτα που μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτά, είναι πολλά. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς για αυτή την εβδομάδα μας προτείνει κριθαρότο με γαρίδες, την πιο δημοφιλή θαλασσινή εκδοχή του κριθαρότου. Αν δε νηστεύετε, μπορείτε να πασπαλίσετε φλούδες παρμεζάνας ή την παραδοσιακή και λατρεμένη φέτα. Αν πιάνει ο ήλιος το μπαλκόνι σας... βγάλτε και ένα ουζάκι και απολαύστε το έξω αλλά «μένουμε μέσα» style! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά
• 16-20 γαρίδες (μέτριες ή μεγάλες)
• ½ κιλό κριθαράκι μέτριο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
• 1 κρεμμύδι μεγάλο(τριμμένο στο ρεντέ)
• 1 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες ή τριμμένες στο ρεντέ)
• 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας. Τα δίνουμε μια βράση και φυλάσσουμε το ζωμό τους.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κριθαράκι και σοτάρουμε.Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον πελτέ (τον οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό), τη ντομάτα και τέλος τον ζωμό μας. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10΄-15΄ περίπου.

Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄-7΄ ακόμη και σερβίρουμε.

Μπορούμε να τελειώσουμε την παρασκευή μας και στον φούρνο βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ