Προσοχή! Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής

Γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής προκειμένου να μπούμε στη θερινή. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (αύριο 29/3) στις 3:00 π.μ θα πάμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά. Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Ο τερματισμός της αλλαγής ώρας από χειμερινή σε εαρινή αποφασίστηκε από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση δεν είναι δεσμευτική και η εφαρμογή της εναπόκειται στο κάθε κράτος-μέλος.

4 σχόλια:

 1. Ελπίζω να κρατήσουμε την θερινή ώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η φυσιολογική,αστρονομική ώρα είναι η χειμερινή.
  Η θερινή ήταν κάτι το τεχνητό,ψεύτικο,για να αυξηθούν οι εργατοώρες με φυσικό φως.
  Ο ελληναρας,πάντα λάτρης του ψεύτικου,της ανωμαλίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσιολογική γιά τόν ἄνθρωπο εἶναι ἡ ὤρα πού βρίσκεται πειό κοντά στό βιολογικό ρολόι του, ὡς ἡμερόβιου ὀργανισμοῦ. Αὐτό ἐφαρμόζουν οἱ ἄνθρωποι ἐδῶ καί χιλιετίες, προτοῦ ἐφευρεθοῦν τά ὡρολόγια καί διαδοθῇ ἡ χρῆσι τους.

   Ὁ ἀνθελληναρᾶς πάντα κομπλεξικός, πάντα ἐκτός τόπου καί χρόνου._

   Διαγραφή
 3. Την παραμονή ενιαία την θέλουν οι απατεώνες οι Βορειοευρωπαίοι που έχουν 8 ώρες φώς ημέρας. Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον 40ο παράλληλο, πρέπει να έχει και χειμερινή και θερινή ώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ