Quantcast

http://picasion.com/

Συνεχείς περιπολίες της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων στη Βέροια - Από σήμερα και μεγάφωνο

Στο αυτόφωρο γυναίκα που άνοιξε το καφενείο της
Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι περιπολίες των Αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες στη Βέροια, καθώς πέρα από τα γενικά μέτρα για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, η Αστυνομία έχει επιφορτιστεί και επιπρόσθετα μέτρα για την προστασία των
επιχειρήσεων που έχουν κατεβάσει ρολά λόγω κορωνοϊού, αλλά και την εμπέδωση των μέτρων περιορισμού από τους πολίτες. Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα για την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αν αναλογιστούμε και τις «απώλειες», καθώς ένα πολύτιμο μέρος της δύναμής της βρίσκεται στον Έβρο για τη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων.
Τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τη σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό σε υπαίθριους χώρους άθλησης ή περιπάτου και την εφαρμογή του μέτρου για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων σε υπαίθριους χώρους, οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια περιλαμβάνουν αρκετές... στάσεις για συστάσεις, σε δημοφιλείς χώρους αναψυχής της πόλης, σε πάρκα, πλατείες και χώρους άθλησης. Μάλιστα από σήμερα, τίθεται σε λειτουργία και η περιπολία με το ηχητικό μήνυμα που έχει ηχογραφήσει η ΕΛ.ΑΣ. και που θα ακούγεται από τα μεγάφωνα των περιπολικών σε σημεία που εντοπίζεται συνωστισμός.
Σε επικοινωνία του veriotis.gr με τον Διοικητή του Α.Τ. Βέροιας, Αστυνόμο Α' Θωμά Μοσχόπουλο, σχετικά με την τήρηση ή μη των μέτρων στην πόλη μας και για το αν υπάρχουν καταγγελίες για συναθροίσεις, μας ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί κάποιο διοικητικό πρόστιμο για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, ωστόσο η Αστυνομία προχώρησε την Παρασκευή στη σύλληψη μιας γυναίκας που διατηρούσε ανοιχτό το καφενείο της στο κέντρο της Βέροιας. 

«Οι περιπολίες περνάνε από παντού, είτε υπάρχουν καταγγελίες είτε όχι και φροντίζουμε να δίνουμε οδηγίες στον κόσμο να μη συνωστίζεται. Προσπαθούμε να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις ανθρώπων και όπου αυτές εντοπίζονται, γίνονται συστάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Φράγμα, όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Από σήμερα μάλιστα, θα ξεκινήσουν και περιπολίες με το ηχητικό μήνυμα της Αστυνομίας και όπου εντοπίζεται συνωστισμός θα ακούγεται από το μεγάφωνο των περιπολικών και το σχετικό μήνυμα».

Δεύτερη σύλληψη γυναίκας στη Βέροια

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μοσχόπουλος, την Παρασκευή είχαμε και δεύτερη σύλληψη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, γυναίκας και πάλι, αυτή τη φορά ιδιοκτήτριας καφενείου στο κέντρο της πόλης (η πρώτη αφορούσε σε ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου), όπου κινήθηκαν οι διαδικασίες του αυτοφώρου και θα δικαστεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ