Quantcast

http://picasion.com/

Παράδοση-παραλαβή στη Μεραρχία Πεζικού - Κολοκούρης φεύγει, Γούναρης έρχεται...

Από την Ι Μεραρχία Πεζικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 πραγµατοποιήθηκε στην έδρα της, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ∆ιοίκησης της Μεραρχίας από τον Αντιστράτηγο Σάββα Κολοκούρη στον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γούναρη. Η τελετή πραγµατοποιήθηκε χωρίς προσκεκληµένους και τµήµατα απόδοσης τιµών, στο πλαίσιο της λήψης µέτρων για την προστασία από τη µετάδοση - διασπορά του κορονοΐού (COVID - 19). Μετά το τελετουργικό, ο Αντ/γος Σάββας Κολοκούρης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποίησε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του:

«Αξιωµατικοί, Υπαξιωµατικοί, Καταδροµείς, Πεζοναύτες, Αλεξιπτωτιστές,  Στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό της Ιης Μεραρχίας Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ», με απόφαση της Στρατιωτικής Ιεραρχίας, παραδίδω σήµερα τη ∆ιοίκηση της Ιης Μεραρχίας Πεζικού, «ΣΜΥΡΝΗ» στον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γούναρη. 
 
Αποχωρώντας από τούτο τον ιστορικό χώρο, υποκλίνοµαι µε σεβασµό και ευλάβεια στις Πολεµικές Σηµαίες των Σχηµατισµών και των Μονάδων της Μεραρχίας και αποτίω φόρο τιµής κι ευγνωµοσύνης στους αθάνατους νεκρούς της, που έπεσαν στο πεδίο της τιµής κατά τους αγώνες του Έθνους, καθώς επίσης και στους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εν καιρώ ειρήνης. 
 
Συναισθηµατικά φορτισµένος τούτη τη στιγµή, θέλω να ευχαριστήσω την Υπέρµαχο Στρατηγό, την Παναγία µας και τον Προστάτη του Στρατού, Άγιο Γεώργιο, που µε αξίωσαν να φέρω εις πέρας το ιδιαίτερο και εξόχως τιµητικό έργο που µου ανατέθηκε. Να διοικήσω την ιστορική 1η Μεραρχία, την αποκαλούµενη «Σιδηρά Μεραρχία», η οποία περιλαµβάνει το σύνολο των Ειδικών ∆υνάµεων του Ελληνικού Στρατού, µε τις 5 επίλεκτες Ταξιαρχίες, αποτελούµενες από µονάδες Καταδροµών, Αλεξιπτωτιστών, Πεζοναυτών, Αεροµεταφερόµενων Μονάδων και τη µοναδική Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού. Μία Μεραρχία που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραµµή και σε διαρκή ετοιµότητα για την 
αντιµετώπιση απειλών και προκλήσεων, σε κάθε χερσαίο και νησιωτικό τµήµα της Ελληνικής  επικράτειας.  
 
 Αποτελώντας τα πλέον ικανά και αξιόµαχα Τµήµατα των Ενόπλων µας ∆υνάµεων, εργασθήκαµε από κοινού προς την ίδια κατεύθυνση µε έναν και µοναδικό σκοπό: να δικαιώσουµε όλους αυτούς που µας εµπιστεύθηκαν και προσβλέπουν σε εµάς, για την τιµή και την ακεραιότητα της Πατρίδος µας.  
 
 Και δεν τους απογοητεύσαµε. Με πίστη στις στρατιωτικές αρετές, µε αισιοδοξία, χαµόγελο, λεβεντιά, επαγγελµατική ανησυχία, ζήλο και ενεργητικότητα, εξαιρετικές ανθρώπινες σχέσεις, µε άρτια εκπαιδευµένο προσωπικό, µε πειθαρχία και συνέπεια και µε ακµαίο ηθικό, φέραµε εις πέρας µε επιτυχία όλες τις αποστολές που µας ανατέθηκαν, καταβάλαµε κάθε δυνατή προσπάθεια για διατήρηση και αναβάθµιση της επιχειρησιακής ετοιµότητας, αντίδρασης, ευελιξίας και αποτελεσµατικότητας των Σχηµατισµών της Μεραρχίας, και σε συνεργασία µε τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων ∆υνάµεων, καταφέραµε να αποτελέσει η Μεραρχία ισχυρό παράγοντα Εθνικής Ισχύος, προβολής και αποτρεπτικής δύναµης. 
 
 Ιδιαίτερα σήµερα, σε µια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η πατρίδα µας δοκιµάζεται σκληρά σε πολλούς τοµείς και δέχεται έναν ιδιόµορφο «πόλεµο» στα ανατολικά σύνορά της, στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Μεραρχία δίνει το δικό της αγώνα και επιτελεί το καθήκον της στέλνοντας στην πρώτη γραµµή του µετώπου έµψυχο δυναµικό και µέσα, για την αποτροπή κάθε κινδύνου και  απειλής. 
 
Η σκέψη µου, αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι στους συναδέλφους µας, που δίνουν µία πραγµατική µάχη στον Έβρο. Είµαι ιδιαίτερα ευγνώµων και υπερήφανος για αυτούς και τους εύχοµαι από τα βάθη της ψυχής µου, ο Θεός να τους δίνει δύναµη, θάρρος, ανδρεία και καρτερία για την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής τους και να συνεχίσουν να κρατάνε ψηλά την Ελληνική  Σηµαία.  

Αυτή τη χρονική στιγµή έχουµε υποχρέωση να  ανταποκριθούµε στις απαιτήσεις του ελληνικού έθνους. Έχουµε υποχρέωση να συνεχίσουµε να παρέχουµε στον ελληνικό λαό το αίσθηµα της σιγουριάς  και  της  ασφάλειας. Τέλος, έχουµε υποχρέωση, αν απαιτηθεί, να προσφέρουµε χωρίς ίχνος δισταγµού και τη ζωή µας, για να προασπίσουµε την εθνική ανεξαρτησία και  ακεραιότητα  της πατρίδας µας. 
 
Σήµερα, µαζί µε την παράδοση της Μεραρχίας, αποχωρώ και από την ενεργό υπηρεσία. Ουσιαστικά κλείνει για εµένα ένας κύκλος 37 ετών που υπηρέτησα µε τιµή, αφοσίωση, πίστη και ανιδιοτέλεια τον ένδοξο ελληνικό  στρατό και ιδιαίτερα τις Ειδικές ∆υνάµεις. Αισθάνοµαι εξαιρετικά υπερήφανος για αυτό. Απόλαυσα µε πάθος όλες τις στιγµές της µακρόχρονης αυτής πορείας και έδωσα όλες τις δυνάµεις µου για να τηρήσω τον όρκο που έδωσα ως πρωτοετής Εύελπις πιστός στις αρχές και στις αξίες που διδάχθηκα.  
 
Στο τέλος αυτού του ταξιδιού, θα ήθελα να ευχαριστήσω την πατρίδα µας για την υπέρτατη τιµή που µου έκανε, τη στρατιωτική ηγεσία που µου εµπιστεύτηκε τη ∆ιοίκηση της Μεραρχίας, καθώς και όλους τους προηγούµενους ∆ιοικητές και τους συναδέλφους που υπηρέτησαν σε αυτή και δηµιούργησαν µε τις άοκνες προσπάθειές τους τις προϋποθέσεις της επιτυχούς πορείας της. 
 
Ευχαριστώ θερµά, για την αγάπη µε την οποία µε περιέβαλαν,  τις τοπικές Θρησκευτικές και Πολιτικές αρχές, τους λοιπούς φορείς, το προσωπικό των Σωµάτων Ασφαλείας, ιδιαίτερα δε τον πραγµατικά υπέροχο λαό της Βέροιας, που νοιώθει πάντα την Ι Μεραρχία Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ» ως ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωής του, την υποστηρίζει και την συµπαραστέκεται όποτε χρειαζεται.   
Ξεχωριστά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασµιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καµπανίας κ.κ. Παντελεήµονα, ο οποίος σε  όλες τις  στιγµές ήταν δίπλα µας, µε τις ευλογίες και τις  προσευχές του.  

Ένα µεγάλο ευχαριστώ οφείλω στους γονείς µου και ιδιαίτερα στον πατέρα µου Στρατηγό Πέτρο Κολοκούρη για τις αρχές και τα ιδανικά που εµφύσησαν, τόσο σε εµένα όσο και στον αδερφό µου, ώστε να επιλέξουµε και οι δύο το λειτούργηµα του Έλληνα αξιωµατικού και να το υπηρετήσουµε µε αυταπάρνηση για το καλό της πατρίδας. 
 
 Σας αποχαιρετώ, µε βαθύτατη συγκίνηση, αγάπη, εκτίµηση και σεβασµό για το έργο που επιτελείτε και εύχοµαι ο Θεός να σας δίνει υγεία και δύναµη για να συνεχίσετε να πορεύεστε στο δρόµο του χρέους και της τιµής µε το κεφάλι ψηλά, µε χαµόγελο, αισιοδοξία και υπερηφάνεια.  
 
Στο νέο σας ∆ιοικητή και καταξιωµένο αξιωµατικό, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γούναρη, εύχοµαι υγεία, δύναµη και κάθε επιτυχία στα νέα του, ιδιαιτέρως απαιτητικά καθήκοντα, τα οποία είµαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει µε τη µέγιστη δυνατή τιµή και αποτελεσµατικότητα.  
 
 Με αυτές τις σκέψεις και µε τη χάρη και τις ευλογίες της Παναγίας και των Προστατών Αγίων µας, σας καλώ να αναφωνήσουµε   
 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΗΤΩ Η Ι ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΣΜΥΡΝΗ».

6 σχόλια:

  1. Alos enas axios ellinas komando stin banda.etsi une.oi axioibse afti tin xora na adiazun ti gonia giati kanun kako.opios katalawe katalawe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλαγή βάρδιας στην ομάδα αγγαρείας - διανομής κρουασσάν σε λαθροϊσλάμια έγινε, μην πωρώνεσαι.

      Διαγραφή
  2. Ο απερχόμενος Στρατηγός ήταν άριστος ως αξιωματικός, και άριστος ως άνθρωπος, και μπορούσε ακόμη να προσφέρει πολλά στην Υπηρεσία, χωρίς βέβαια να υποτιμούμε και τον νέο Μέραρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρατηγέ να σε έχει ο θεος καλά... Άδικη η αποστρατεία σου όλοι το γνωρίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ Ή ΤΑΧΙΑΡΧΟΥ Ή ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Ή ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ;;; ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 150-200 ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΗ;;; ΟΚ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ