Quantcast

http://picasion.com/

Όσοι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 800€ - Εργαζόμενοι, απολυμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες

Δείτε την λίστα
Στο διάγγελμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αποφάσεις για στήριξη της οικονομίας λόγω κορωνοϊού και ανακοίνωσε και άλλες ομάδες που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το δώρο Πάσχα θα δοθεί
στο ακέραιο και μένει απλώς να ανακοινωθεί -ενδεχομένως να το κάνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο- η ημερομηνία καταβολής του. Το πιθανότερο είναι να καταβληθεί μαζί με το επίδομα αδείας του καλοκαιριού, με τους εργαζομένους να λαμβάνουν επί της ουσίας έναν επιπλέον ολόκληρο μισθό. Την ίδια ώρα, η Πολιτική Προστασία έδωσε στη δημοσιότητα 22 χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις που σχετίζονται με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, με τα μέτρα για το Δημόσιο, τα νέα μέτρα αποφυγής μετάδοσης της ίωσης.

Ποιοι άλλοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες πως στο γκρουπ των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ μπαίνουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Συγκεκριμένα εντάσσονται:

  • Όλοι όσοι απολύθηκαν από την 1η Μαρτίου μέχρι προχθές, Τετάρτη 17 Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε ότι απαγορεύονται οι απολύσεις.
  • Οσοι εξαναγκάσθηκαν να υποβάλουν παραίτηση από 1ης Μαρτίου και μέχρι προχθές, 17 Μαρτίου.
  • Εργαζόμενοι ξενοδοχείων, η λειτουργία των οποίων ανακοινώθηκε χθες πως σταματάει έως το τέλος Απριλίου.
  • Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται, αλλά δεν έχουν κλείσει και συνεχίζουν. Αυτοί θα λάβουν τον έκτακτο μισθό των 400 ευρώ. Προϋπόθεση ο εργοδότης να τους έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση.
  • «Έκτακτο επίδομα Πάσχα» θα δοθεί σε γιατρούς και νοσηλευτές (στους ανθρώπους με τις πράσινες και λευκές μπλούζες, όπως είπε ο πρωθυπουργός), στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στους υπαλλήλους στην Πολιτική Προστασία για όσα έχουν κάνει τις ημέρες που η χώρα δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου. Αναλυτικά θα ξεκαθαρίσει σήμερα ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι. Και αυτοί πάντως θα δικαιούνται αναστολή πληρωμών φόρων και τραπεζικών δόσεων.
Η πρώτη ομάδα δικαιούχων των 800 ευρώ

Την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας είχαν ανακοινώσει το πρώτο κύμα των δικαιούχων για το επίδομα των 800 ευρώ. 

  • Μέσω «Εργάνης» οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω κορωνοϊού θα μπορούν να λάβουν τα 800 ευρώ, ποσό που καλύπτει το διάστημα 15 Μαρτίου-30 Απριλίου και δίνεται έναντι του μισθού, που ο εργοδότης δεν οφείλει λόγω ανωτέρας βίας. 
  • Εξαιρούνται αυτοί που εργάζονται εξ αποστάσεως, αυτοί που διατελούν σε πάσης φύσεως νόμιμη άδεια και το προσωπικό ασφαλείας.
  • Η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ θα καλύψει και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους με μεγάλη μείωση του τζίρου, που οφείλεται στον κορωνοϊό. 
Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους, ενώ το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού και όχι μόνο βάσει αυτού του έκτακτου επιδόματος. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η διαδικασία μέσω Εργάνης για λάβουν το επίδομα όλοι οι δικαιούχοι.

4 σχόλια:

  1. Για την Ελληνικη Αστυνομια,Στρατο,Λιμενικο,Πυροσβετικη,ΚΑΚΑΛΑ.ΖΗΤΩ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς ρε τομάρια γκουρλωνετε όλο το χρόνο τη θες να πάρεις και τα 800?? Γιατί έμεινες από δουλειά??? Κάτσε να δεις τώρα άμα απαγορευτη η κυκλοφορεια και σας αμολησουν με τη κομπλεξηκοτιτα που έχετε τα 5000 προστάγματα θα πηγενουν σφαίρα και θα καμαρώνετε που τον δώσατε τον άλλον στο βαθύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο φίλος.οταν τον κλέβουν,όταν έρθουν οι λαθρο στο σπίτι του,όταν καίγεται το σπίτι του,όταν απαιτεί να γράψεις αυτόν που πέρασε μ κόκκινο,όταν σου φυλάει ο άλλος τα σύνορα από τους μαμελουκους χωρίς ν αποζημιώνεται και στοιβαγμένοι στα φυλάκια,όταν τρώει χημικά,πετρες, βρισιές,κρύο ,βροχή,είναι 10 μέρες μακριά από το σπίτι του,γυρνάει για 10 ξαναφεύγει για άλλες τόσες,έχει τον Τούρκο απέναντι πρόσωπο και βρίζει την χώρα του και απειλεί ν σφάξει εσένα παπάρα νεοέλληνα και την οικογένειά σου και τους Έλληνες,όταν αυτός παπάρα πληρώνει από αυτά που παίρνει για ν μην σκοτωθει και ν σε προστατευσει,όταν παπάρα νεοέλληνα παρακαλας ν μ σε γράψει ο αστυνομικός γιατί είσαι παράνομος,ο πυροσβέστης ν σ αφήσει για το παράνομο σπίτι σου παπάρα είναι καλοί τότε.ε τότε τομάρι είσαι εσύ και όχι αυτός.παπαρα νεοελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ