Quantcast

http://picasion.com/

Νεότερες πληροφορίες για τα 2 «Ημαθιώτικα» κρούσματα κορωνοϊού

Βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Αθήνα
Στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Stanley» παραμένουν σε καραντίνα οι επιβάτες των δύο πτήσεων επαναπατρισμού που έφτασαν από την Ισπανία (Βαρκελώνη και Μαδρίτη) την Κυριακή 23 Μαρτίου και που έπειτα από εξετάσεις, βρέθηκαν
θετικοί στον κορωνοϊό. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr και δύο επιβαίνοντες της πτήσης από Μαδρίτη, που είχαν ως τελικό τους προορισμό τη Βέροια. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, ζευγάρι, ηλικίας περίπου 45 - 50 ετών, που ζει στην Ισπανία λόγω δουλειάς και που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μαζί με άλλους 19 επιβάτες.
Υπενθυμίζουμε ότι και οι 263 επιβάτες των δύο πτήσεων, τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μεταξουργείου, όπου και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Από τους 263 επιβάτες, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό (στην πτήση από Βαρκελώνη, 11 άνδρες και 3 γυναίκες και στην πτήση από Μαδρίτη 6 γυναίκες και ένας άνδρας, εκ των οποίων και το ζευγάρι που θα ερχόταν στη Βέροια).

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, όλοι οι επιβαίνοντες δήλωσαν την ακριβή διεύθυνση του τελικού προορισμού τους, όπου, σε περίπτωση που το τεστ έβγαινε αρνητικό, θα μετέβαιναν για να παραμείνουν εκεί σε υποχρεωτική καραντίνα σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 μέρες. Το ζευγάρι που είχε δηλώσει διεύθυνση στη Βέροια, βρέθηκε θετικό στον covid-19 και παραμένει μέχρι και σήμερα στο ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για τα 2 νέα κρούσματα της Ημαθίας;

Χθες, Κυριακή 29 Μαρτίου το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ημαθία (δείτε εδώ σχετικά), τα δείγματα των οποίων όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, δεν εστάλησαν από τα Νοσοκομεία της Ημαθίας, ούτε από κάποιο Νοσοκομείο της Β. Ελλάδος. Πιθανότερο σενάριο, τα κρούσματα να εξετάστηκαν σε Νοσοκομεία από Θεσσαλία και νοτιότερα και να καταγράφηκαν ως κρούσματα της Ημαθίας (π.χ. Ημαθιώτες φοιτητές ή πτήσεις επαναπατρισμού).

Όλα τα παραπάνω, ενισχύουν το σενάριο πως, τα δύο νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην Ημαθία, είναι το συγκεκριμένο ζευγάρι που βρίσκεται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο της Αθήνας -τα δείγματά τους εστάλησαν μαζικά για εξέταση- και έχοντας δηλώσει τόπο διαμονής τους τη Βέροια, να «χρεώθηκαν» ως κρούσματα στην Ημαθία. Όπως και να έχει, ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο ζευγάρι και σε όλους τους νοσούντες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με το πέρας των 14 ημερών, θα υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις και αν βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό, θα μεταβούν στη Βέροια, στη διεύθυνση που δήλωσαν αρχικά, όπου και θα παραμείνουν για κάποιες επιπλέον ημέρες σε υποχρεωτικό κατ' οίκον περιορισμό. 

6 σχόλια:

  1. Άρα παραμένουμε στο 1 κρούσμα, για κάτοικο εντός Νομού. Γιατί να χρεώνεται η Ημαθία για κάποιον που δε μένει εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους είπες και κάτι σωστό

      Διαγραφή
    2. Σε όλα είπα το σωστό, για το κοινό καλό. Πρέπει να στα είχα χώσει άγρια στο παρελθόν και ίσως άρχισες να ξυπνάς. Συνεχισε έτσι, έχεις ελπίδα.

      Διαγραφή
    3. Καλά λέει Κώστα,ήταν το πρώτο σωστό από αυτά που είπες μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    4. Για μένα, πίσω από την ανωνυμία, είσαι το ίδιο άτομο με το προηγούμενο.

      Διαγραφή
  2. Το θέμα δεν είναι πόσα μας χρεώνουν αλλά πόσα κρούσματα πραγματικά υπάρχουν, ασυμπτωματικά ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ