Quantcast

http://picasion.com/

Μούρτης: «Ο Έβρος δεν πέφτει - Οι Ημαθιώτες Αστυνομικοί φυλάνε τις σύγχρονες Θερμοπύλες»

Στη συνάντηση των φορέων και συλλόγων που έγινε το Σάββατο 7/3 στην Πατρίδα, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή που θα αναλάβει την εύρεση πόρων για την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για τις διμοιρίες των Αστυνομικών της Ημαθίας που βρίσκονται στα σύνορα, συμμετείχε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολος Μούρτης. Ο κ. Μούρτης μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, κάνοντας λόγο για σκηνικό πολέμου, περιέγραψε τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι αστυνομικοί της Ημαθίας, ενώ ενημέρωσε για τις πραγματικές ανάγκες των Σωμάτων Ασφαλείας και τις ελλείψεις, που εντοπίζονται στον εξοπλισμό και κυρίως σε αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Όπως ανέφερε, μια δύναμη περίπου 90 Αστυνομικών από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας βρίσκεται στον Έβρο, με τη διμοιρία από την Ημαθία να είναι από τις πρώτες που έφτασαν στα σύνορα, θέλοντας έτσι να απαντήσει και στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, σχετικά με την αδυναμία της ΑΔ Ημαθίας να συνδράμει στα σύνορα λόγω λειψανδρίας (δείτε εδώ την ανακοίνωση του κ. Χαρέλα και εδώ την απάντηση της ΑΔ Ημαθίας).
«Οι Ημαθιώτες αστυνομικοί ήταν οι πρώτοι των πρώτων, όταν μας δόθηκε η εντολή να προστατεύσουμε την Ελλάδα. Στις 28/2 δόθηκε η εντολή και μέσα σε 2 ώρες 16 άτομα βρέθηκαν καθ' οδόν για τον Έβρο. Στις 29/2 το πρωί, το σήμα της Βεργίνας στην περικεφαλαία των συναδέλφων ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν 20 μέτρα από τα σύνορα της χώρας. Αυτό αποδεικνύει πως οι Ημαθιώτες Αστυνομικοί δεν είναι μόνο για τον αντικαπνιστικό και για παραβάσεις και το απέδειξαν όταν κλήθηκαν να υπερασπιστούν την χώρα. Λυπάμαι που ειπώθηκε το αντίθετο, γιατί αδικεί όλους μας. Δεν είναι όμως ώρα για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις».
«Φυλάσσουν τις σύγχρονες Θερμοπύλες»
Όπως ανέφερε ο κ. Μούρτης, 16 αστυνομικοί επέστρεψαν το Σάββατο στην Ημαθία, ενώ άλλοι τόσοι φεύγουν μέσα σε 24 ώρες για τον Έβρο και ακούγοντας τις μαρτυρίες των συναδέλφων του, θέλησε να μεταφέρει μια εικόνα της κατάστασης στα σύνορα. «Οι στιγμές που έζησαν και ζούνε οι συνάδελφοί μου δεν περιγράφονται. Φύλαξαν τις σύγχρονες Θερμοπύλες, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, ήταν ένα πραγματικό σκηνικό πολέμου. Και δυστυχώς δε θα σταματήσει. Όσο και αν διαβάζουμε ότι η άλλη πλευρά ρίχνει τους τόνους, λόγω της οικονομικής ενίσχυσης που έλαβε, οι πράξεις δείχνουν άλλα. Μια μέρα μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, στήθηκε πάλι σκηνικό πολέμου, που έτυχε στην τελευταία βάρδια διμοιρίας από την Ημαθία». 

Μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό
«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε, κυρίως με τον εξοπλισμό των Αστυνομικών. Γιατί δεν αρκεί μια απόφαση να στείλεις κάποιον να κάνει αυτή τη δουλειά, πρέπει να τον εξοπλίσεις. Είναι χρόνια γνωστό πως κάποιος ντύνεται Αστυνομικός με δανεικά. Βάζει το χέρι στην τσέπη για να μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Πόσο μάλλον σε μια εμπόλεμη κατάσταση που ζει τώρα. Η υλικοτεχνική υποδομή των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ελάχιστη ή μηδαμινή και είναι συγκινητική η ανταπόκριση απλών πολιτών, συλλόγων και ανθρώπων με οικονομική ευρωστία να δηλώνουν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν με ότι τρόπο μπορούν τους Αστυνομικούς μας.

Εμείς ήδη προγραμματίζουμε τη λειτουργία επιτροπής μέσα στην Αστυνομία, ώστε όλες οι δωρεές που γίνονται, να καταλήγουν σε έναν άνθρωπο που θα έχει γνώση των ελλείψεων που υπάρχουν, ώστε στοχευμένα να καλυφθούν οι ανάγκες που είναι σε προτεραιότητα». 
«Ο Έβρος δεν πέφτει»
Κάνοντας μια γενική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, είπε πως «Αυτή τη στιγμή, τα νησιά είναι πολύ πιο απροστάτευτα από τα χερσαία σύνορά μας. Εκεί τη δείξαμε τη δύναμή μας. Ο Έβρος δεν πέφτει, λένε οι Αστυνομικοί μας που βρίσκονται εκεί», ενώ θέλησε να μεταφέρει και τη συγκινητική στάση των πολιτών του Έβρου απέναντι στους Αστυνομικούς.
«Δεν φαντάζεστε τη χαρά των συναδέλφων μας, όταν μετά από 8-10 ώρες ρίψεις χημικών σε σκηνικό πολέμου, επέστρεφαν κατάκοποι στο δωμάτιο μέσα σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές από πολίτες που ένιωσαν την ασφάλεια που τους παρείχαν».
Τέλος, ο κ. Μούρτης ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί και ο ίδιος στα σύνορα, για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί και να συνδράμουν, μαζί με τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, στους συναδέλφους τους.

6 σχόλια:

  1. Στις Θερμοπύλες έχασαν οι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι δά. Απλώς βρέθηκε ο Εφιάλτης. Κανένας ξάδελφος σου θα ήταν...

      Διαγραφή
    2. ....7.27 τα κάστρα πέφτουν από μέσα,ο εφιάλτης ήταν από την εδώ μεριά του ποταμού δεν ήταν από την Τουρκία,όσοι βλέπουν τον εχθρό απέναντι έχουν μαύρα μεσάνυχτα,η κατά το δοκούν φύλαξη των συνόρων είναι η αποδειξη.

      Διαγραφή
  2. Επίσης μια λαμπρή πρωτοβουλία πολιτών ή επιχειρήσεων που ΠΡΕΠΕΙ να αναληφθεί, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, είναι να βρεθούν λίγα χρήματα να αγοράσουν για την αστυνομία μας περιπολικά. Χωρίς αυτοκίνητα πως θα μας προστατέψουν οι αστυνομικοί; Τι είναι να μπει το χέρι στην τσέπη για 30000-40000 ευρώ γιατί παραπάνω δεν χρειάζονται. Ας κανει ένα λογαριασμό ένας σύλλογος να βάλουν όλοι από λίγα. Για την ασφάλεια μας πρόκειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν ο ΕΒΡΟΣ κινδυνευε να πεσει απο αυτους τους κατσαπλιαδες θα ήμασταν για κλαματα. οχι μονο ο ΕΒΡΟΣ, αλλα και ολα τα μεγαλα ΝΗΣΙΑ μας ειναι ΑΝΙΚΗΤΑ - ΑΠΟΡΘΗΤΑ.
    εαν ειχαμε λιγο καλυτερους πολιτικους με μια αλλη αντιληψη για τους στρατιωτκους εξοπλισμους με καποια σχετικα λιγα χρηματα θα ηταν ολοκληρο το ΑΙΓΑΙΟ μας πραγματικα θωρακισμενο. ποτε δεν ειναι αργα!
    ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προπαγανδα παει συννεφο απο κομματικους συνδικαλιστες.Το ηθικο της Διμοιριας δεν ανεβαινει με τετοιες ανακοινωσεις.Η Διμοιρια δεν ειναι ουτε ΝΟΔΕ ουτε κοτετσι του Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ