Quantcast

http://picasion.com/

Μήνυμα του Μητροπολίτη Παντελεήμων για τον κορωνοϊό (video)

«Η απόφαση της Πολιτείας δε στρέφεται ενάντια στην Εκκλησία και την πίστη μας. Υπομονή και Υπακοή»
Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, απευθύνεται στο ποίμνιό του, σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού και την
απαγόρευση τέλεσης Θείων Λειτουργιών. Ο Σεβασμιώτατος, με απλά λόγια, απευθύνεται προς τους πιστούς, τους κληρικούς και μοναχούς, λέγοντάς τους μεταξύ άλλων, πως η πανδημία είναι μια δοκιμασία και ένας μεγάλος πειρασμός, ειδικά την κατανυκτική περίοδο της Μ. Σαρακοστής και για να περάσει, χρειάζεται πίστη, υπομονή και προσευχή και κυρίως υπακοή στους ειδικούς.

Τόνισε πως δεν είναι περίοδος διχασμού και αλληλοκατηγοριών και πως δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν πως, η απόφαση της Πολιτείας στρέφεται εναντίον της Εκκλησίας και της πίστης, λέγοντας μάλιστα πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του αλλά και των συνανθρώπων του, ενεργώντας απερίσκεπτα κάνοντας επίδειξη ζήλου και πίστεως. «Αντί να ασχολούμαστε με το κλείσιμο των Ιερών Ναών, ας υπακούσουμε με συνέπεια και αυστηρότητα τις οδηγίες των ειδικών και χρησιμοποιήσουμε ως όπλο μας, την προσευχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, είπε πως «είναι αναμφίβολα Σώμα και Αίμα Χριστού, φάρμακο αθανασίας και πως δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε καμία ασθένεια. Είναι η ακράδαντη πίστη μας ανεξάρτητα αν κάποιοι δεν την αποδέχονται ή τη χλευάζουν. Αλλά ο συνωστισμός είναι αιτία να κολλήσει κανείς από τον διπλανό του», σεβόμενος την απόφαση της πολιτείας, που πάρθηκε για λόγους δημόσιας υγείας.

Δεν ξέχασε όμως και τους Αστυνομικούς και Στρατιώτες που αυτό τον καιρό βρίσκονται στον Έβρο και τα νησιά και φυλάσσουν τα σύνορά μας, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν και για αυτούς. «Δύο μεγάλοι πειρασμοί μέσα στη Σαρακοστή, εμείς όμως έχουμε όπλα την προσευχή. Υπομονή και υπακοή», τόνισε.

Τέλος, υπενθύμισε πως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, τελούνται καθημερινά οι λειτουργίες, οι οποίες μεταδίδονται απευθείας από το ραδιόφωνο της Μητρόπολης «Παύλειος Λόγος», καλώντας για μια ακόμα φορά τους πιστούς να κάνουν υπομονή, προσευχή και κυρίως υπακοή στους ειδικούς και τους γιατρούς. «Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε υπακοή και στους γιατρούς γιατί είναι εντολή Θεού, που μας τους χάρισε».

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του Μητροπολίτη:

13 σχόλια:

  1. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτόν τον Ιεράρχη στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΓΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερώτηση. Επιδημίες και φονικότερες αντιμετώπισε στο παρελθόν η Εκκλησία. Η παραίνεση των Αγίων πατέρων προς τους πιστούς ήταν παρόμοια? Δηλαδή να κρυφτούν σαν τους αρουραίους στα λαγούμια τους ή μέσω των μυστηρίων και κυρίως της θείας ευχαριστίας να δείξουν εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Τριαδικού Θεού?
    Τουλάχιστον, να κάνουν λιτανεία την εικόνα της Παναγίας Σουμελά ή τον Άγιο Αντώνιο ή τον Άγιο Λουκά.
    Δυστυχώς, θα πληρώσουμε πολύ ακριβά, ως έθνος, την έλλειψη εμπιστοσύνης στον ζώντα και αληθινό Θεό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε κανε το διαγνωστικο τεστ για τιν κορονοϊο, δεν σε βλεπω καλα. Μετρα και την θερμοκρασια σου, θερο σε βλεπω.

      Διαγραφή
  4. (Αναφερόμενος και στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, είπε πως «είναι αναμφίβολα Σώμα και Αίμα Χριστού, φάρμακο αθανασίας και πως δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε καμία ασθένεια. Είναι η ακράδαντη πίστη μας ανεξάρτητα αν κάποιοι δεν την αποδέχονται ή τη χλευάζουν. Αλλά ο συνωστισμός είναι αιτία να κολλήσει κανείς από τον διπλανό του»).
    Τι λέτε ρε παιδιά ; δηλαδή ο Θεός μας προστατεύει θαυμαστά να μην κολλήσουμε τον κορονοϊό από τη θεία κοινωνία, αλλά δεν μας προστατεύει όταν συνωστιζόμαστε για να κοινωνήσουμε ;
    Α ζαντίνουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ρίζαμ, εμείς κι ζαντίουμες, ατοί τη δουλεία τους εφτάνε.

      Διαγραφή
  5. ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα, λυπάμαι γι' αυτήν την στάση. Διοικούσα Εκκλησία - Κοροναϊός 0-1. Πάντως ο πιστός λαός δε μασάμε. Η Εκκλήσία στο σύνολό της έχει αρχηγό και κεφαλή τον Κύριο Ιησού Χριστό και όχι τον μητσοτακούλη. Πιστεύουμε στη χάρη του Κυρίου και αν κάποιος ιερέας εφαρμόσει την αγία ανυπακοή και
    κάνει τα μυστήρια,θα πάρουν την απάντηση όλοι οι ολιγόπιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4 ῾Υμεῖς ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστε, τεκνία, καί νενικήκατε αὐτούς, ὅτι μείζων ἐστίν ὁ ἐν ὑμῖν ἢ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ.

    5 αὐτοί ἐκ τοῦ κόσμου εἰσί· διὰ τοῦτο ἐκ τοῦ κόσμου λαλοῦσι καί ὁ κόσμος αὐτῶν ἀκούει.

    6 ἡμεῖς ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐσμεν· ὁ γινώσκων τόν Θεὸν ἀκούει ἡμῶν. ὃς οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἀκούει ἡμῶν. ἐκ τούτου γινώσκομεν τό πνεῦμα τῆς ἀληθείας καί τό πνεῦμα τῆς πλάνης. (Α΄ Ἰω. δ΄ 4-6)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. διαβάζει τα λογια του λες και κανει πολίτικη, τι παραπάνω να σχολιάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι γνήσιο τέκνο της μεταπολίτευσης, λάσπη χωρίς επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ-ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΕΥΥΧΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ....ΕΤΣΙ ''ΚΟΚΚΙΝΕ''?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ισως η Δ.Ι,Σ. επρεπε να παρει αλλη αποφαση, δηλαδη με κλειστες θυρες ( χωρις λαικους, μονο οι ψαλτες) να συνεχιζε τις λειτουργιες, χαιρετισμους κτλ και να ακουγοταν εστω με αυτον τον τροπο οι παρακλησεις απο τα μεγαφωνα και την τηλεοραση προς τον Ιησού Χριστό και τη Παναγία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ