Quantcast

http://picasion.com/

Κορωνοϊός και κατοικίδια: Πόσο κινδυνεύουν - Τι πρέπει να κάνουμε

Γράφει η Κατερίνα Τσακελίδου*
Μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε αν έχουμε συμπτώματα του κορωνοϊού, σε σχέση με τα αγαπημένα μας ζώα συντροφιάς. Παρόλο που, επιβεβαιωμένα τουλάχιστον, δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού στα κατοικίδια ζώα, συνιστάται

οι ασθενείς να μην έρχονται σε επαφή με αυτά μέχρι νεωτέρας. Θα πρέπει λοιπόν αν έχετε συμπτώματα από τον COVID-19, να αναθέσετε σε κάποιον άλλον άνθρωπο του σπιτιού την φροντίδα του κατοικιδίου σας και να αποφύγετε εντελώς την επαφή μαζί του. Πρέπει να αποφεύγονται όχι μόνο τα παιχνίδια και τα χάδια με τον σκύλο ή τη γάτα σας, αλλά και το τάισμα τους, ο καθαρισμός τους κ.λπ.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό και είστε υποχρεωμένοι να φροντίσετε εσείς το κατοικίδιό σας, φορέστε μάσκα προσώπου και πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή με τα κατοικίδια. Με άλλα λόγια καλό είναι να συμπεριφερθείτε απέναντί τους όπως θα συμπεριφερόσασταν στους συνανθρώπους σας! 


Με ψυχραιμία, σοβαρότητα και ακολουθώντας τις οδηγίες από έγκριτες επιστημονικές πηγές, θα περάσουμε και αυτή τη δυσκολία μαζί με τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

*Η Κατερίνα Τσακελίδου είναι Κτηνίατρος και διατηρεί Κτηνιατρείο στη Βέροια

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο κτηνιατρείο στη Βέροια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ