Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με αλυσίδες το πρωί τα ορεινά της Ημαθίας - Η λιακάδα «καθάρισε» τους δρόμους

Την επέλαση του χιονιά δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής 15 Μαρτίου τα ορεινά χωριά του δήμου Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα. Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (σε Κουμαριά, Ξηρολίβαδο και Σέλι ο υδράργυρος κυμάνθηκε από με τους -1 και -3 βαθμούς Κελσίου), σε συνδυασμό με την
έντονη χιονόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα, σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου στο νομό, η κυκλοφορία να διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα, στις 07:30 το πρωί της Δευτέρας 16/3, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση για τα σημεία όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο veriotis.gr από αρμόδια όργανα, η κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου έχει βελτιωθεί. Το πέρασμα εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου Βέροιας και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το πρωί και την άνοδο της θερμοκρασίας, άρχισαν να «καθαρίζουν» τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό, με αποτέλεσμα η χρήση των αλυσίδων να μην είναι πλέον απαραίτητη.

Νεότερη επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει το απόγευμα, ωστόσο, συστήνεται στους οδηγούς που πρόκειται να κινηθούν στα παρακάτω σημεία, να διαθέτουν αντιολησθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που αυτές χρειαστούν. Συγκεκριμένα τα σημεία είναι τα εξής:

  • Δημοτική οδός Νάουσας - 3-5 Πηγαδιών από 10ο έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο)
  • Δημοτική οδός Νάουσας - Σελίου από 10ο έως 17ο χλμ. (χιονοδρομικό κέντρο)
  • Επ.Ο. Βέροιας - Σελίου, από 18ο έως 26ο (χλμ. Χιονοδρομικό κέντρο Σελίου)
  • Παλαιά Ε.Ο. Θεσ/νικης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από Δ/ση Σελίου, από 89ο έως 84ο χλμ.
  • Επ.Ο. Βέροιας - Δασκίου, από 18ο έως 43ο χλμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ