Quantcast

http://picasion.com/

Καρασαρλίδου για μειώσεις μισθών των Βουλευτών: «Να γίνει υποχρεωτική και για τρεις μήνες»

Με αφορμή την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει από όλους τους Βουλευτές του, καθώς και τα μέλη της κυβέρνησής του να να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορωνοϊού, την οποία και ακολούθησαν και οι
τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Ημαθίας (Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, δείτε εδώ), η Φρόσω Καρασαρλίδου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αιτηθεί την υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών, αλλά και αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων για 3 μήνες. 

Η Βουλευτής Ημαθίας προτείνει μάλιστα η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτησή της:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο της Κ.Ο, έχουμε αιτηθεί την υποχρεωτική και ΟΧΙ προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών αλλά και αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων για 3 μήνες. 

Η σημερινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό. 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.

Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους».

6 σχόλια:

  1. Ρε ασε τι αιτηθηκατε, τι θα κανετε πεστε μας, θα μειωσετε ή οχι τους παχυλους μισθου σας τωρα; Πονηροι Συριζαιοι, αμεσως προτινατε κατι γενικοτερο για να μην κανετε το προφανες. Μας χωρτασατε προτασεις, απο εργα ομως τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ 800 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι ούτε 800 να μην κρατήσουν να τα δώσουν όλα και να πάρουν voucher τεχνολογικής κατάρτισης των 600ευρώ, έτσι θα μάθουν να χειρίζονται την τεχνολογία και δεν θα χρειάζεται να απασχολούν άτομα στο γραφείο τους οπότε και από εκεί θα κάνουν οικονομία στο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τα δώσει η κεντρική εξουσία και βουλευτές φυσικά γιατί είναι οι ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι για την κατάσταση στο σύστημα υγείας της χώρας εδώ και χρόνια. Άλλα περιμένουμε να δούμε το έργο: να την πληρώνει ο απλός κοσμάκης με την καλή δικαιολογία οτι οι "άρχοντες" δώσαν το μισό των μισθών τους μετά θα είναι η σειρά του πολίτη να πληρώσει τη νύφη για άλλη μια φορά και φοβάμαι όχι για δυο μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα δώσουν δύο ή τρείς μισούς μισθούς οι υπουργοί και βουλευτάδες και κάτι έγινε. Οι περικοπές και οι απολύσεις όμως σε υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα είναι μόνιμες, όπως τα χρόνια των μνημονίων. Α να μου χαθείτε πολιτικάντηδες πονηροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ίδια έχει δώσει μέρος του δικού της μισθού;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ