Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Πολιορκία»: Η ιστορική μάχη της Βέροιας κατέκτησε τους λάτρεις του Σινεμά

Στα βουνά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης «ζωντάνεψε» ξανά μέσα από μια νέα ταινία που ετοίμασε η «Aratos Films», με τίτλο «Πολιορκία». Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπέγραψε ο Βασίλης Τσικάρας, ενώ το φιλμ αποτέλεσε μέρος της τριλογίας της εταιρίας παραγωγής για το
1821. Προηγήθηκε η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα στις αρχές του 2017. Ήταν ανεξάρτητη παραγωγή, με ανεξάρτητη διανομή, έλαβε τα εύσημα από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», και έκοψε τουλάχιστον 20.000 κινηματογραφικά εισιτήρια στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό την παρακολούθησαν 30.000 θεατές! 

Μετά από μερικούς μήνες, ο Βασίλης Τσικάρας, έχοντας στις αποσκευές του την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, πήρε ξανά τα άρματα και ρίχτηκε στον κινηματογραφικό στίβο, αναπαριστώντας την μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το 1822.

Εκεί που γενναίοι οπλαρχηγοί της Επανάστασης από τις περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας, της Κοζάνης, και της Καστοριάς αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Τάσου Καρατάσου επιτυχώς ενάντια στους Τούρκους, σχεδόν δύο αιώνες μετά, η Μονή Δοβρά άνοιξε ξανά, μ' ένα και μόνο στόχο να μην ξεχάσουμε το αίμα των προγόνων μας που χύθηκε για την ελευθερία, να διδαχτούμε από τον αγώνα τους ενάντια στην υποδούλωση και τη σκλαβιά και ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι, προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν τα όπλα στα χέρια τους και η... Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων.

Η ιστορική μάχη της Βέροιας κατέκτησε τους λάτρεις του Σινεμά

Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2018. Όλο εκείνο το διάστημα εκατοντάδες άνθρωποι, παραμερίζοντας τα όποια εμπόδια, εργάστηκαν σκληρά μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ώστε το αποτέλεσμα να αγαπηθεί από το κοινό. Η ιστορική μάχη της Βέροιας κατέκτησε τους λάτρεις του Σινεμά, καθώς την ταινία την έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής πάνω από 50.000 άνθρωποι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ

Σενάριο-σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας. Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής. Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βλάχου, Μαριαλένα Χρυσογονίδου, Θέατρο Άρατος, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών. Μουσική σύνθεση: Έφη Ράτσου. Μοντάζ: Γιώργος Φλέγγας. Supervisor - VFX: Χρήστος Ορφανίδης. Οπερατέρ: Παναγιώτης Κράββαρης. Ήχος: Μυρτώ Χατζηανδρέου. Επεξεργασία ήχου - μιξάζ: Κρίτωνας Κιουρτσής. Graphics design: Νίκος Γκάρας, Δημήτρης Παγιάντζας. Μαθήματα τουρκικής γλώσσας - μεταφράσεις: Γιώργος Σινιόσογλου. Δημοσιότητα – επικοινωνία: Βάλια Μπουγιουκλή. Οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου – Γιώργος Τσακίρης.

Ηθοποιοί (μεταξύ άλλων): Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Ειρήνη Τσιαούση, Σοφία Μανωλάκου, Αντώνης Σιώπκας, Βασίλης Κανελλόπουλος, Μανώλης Σαββίδης, Νίκος Βλαχόπουλος, Μιχάλης Στέλιος, Χριστίνα Λιόλιου, Βασίλης Βεργινάδης, Κώστας Λιόλιος, Αριστείδης Σιναπίδης, Δημήτρης Κύρτσος, Γιάννης Λαζαρίδης, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Απόστολος Ρούσκας και ο Βασίλης Τσικάρας.

Δείτε το trailer:

1 σχόλιο:

  1. Η κοπέλα που παίζει ως η νύφη στην ταινία, είναι Βεροιώτισσα και Πόντια και ονομάζεται Τατιάνα Μελίδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ