Quantcast

http://picasion.com/

Καραμπόλα με 7 οχήματα στην Εγνατία Βέροιας - Θεσσαλονίκης: 3 τραυματίες

Οι οδηγοί «παγιδεύτηκαν» από πυκνό καπνό δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Καραμπόλα 7 αυτοκινήτων σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου 2020 στην Εγνατία Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος περίπου του ΣΕΑ Πλατάνου, στο ρεύμα προς Βέροια. Σύμφωνα με τις
πληροφορίες του veriotis.gr, λίγο νωρίτερα είχε ξεσπάσει στο σημείο, μεγάλη φωτιά στα ξερόχορτα στο πρανές παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, που επεκτάθηκε και στα χόρτα στην άκρη του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα οι πυκνοί καπνοί να δημιουργήσουν έντονο πρόβλημα ορατότητας στους διερχόμενους οδηγούς και να προκαλέσει το τροχαίο. Ο πυκνός καπνός «παγίδευσε» τα πρώτα αυτοκίνητα, που έκοψαν ταχύτητα, με αποτέλεσμα και τα υπόλοιπα να πέσουν από πίσω τους λόγω της περιορισμένης ορατότητας.
Συνολικά 7 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στην καραμπόλα, που ευτυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, μόνο τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, εκ των οποίων μόνο ένα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας για προληπτικούς λόγους. Οι υπόλοιποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες εντός των ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο, από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Στο σημείο έσπευσαν επίσης, η Τροχαία Βέροιας και Αλεξάνδρειας, Πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, καθώς και δύναμη από τη Θεσσαλονίκη, που αποχώρησε λίγο αργότερα, καθώς ειδοποιήθηκε για φωτιά στα διόδια των Μαλγάρων και ενώ δε συνέτρεχαν λόγοι περαιτέρω παραμονής.

Κλιμάκιο του Τμήματος Βέροιας έκλεισε αμέσως την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα, από τον κόμβο της Αλεξάνδρειας μέχρι και τον κόμβο του Κλειδίου και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παράπλευρες οδούς.

Δείτε φωτογραφίες:















































6 σχόλια:

  1. Οι κλασικοί καραμαλακες που βαζουν φωτια και απο τους δυο παραδρομους δεξια και αριστερα του δρομου...αλλα οι αρχιμαλακες ειναι αυτοι που δεν καθαριζουν ποτε αυτους τους παραδρομους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΜΕ 22 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.ΑΙΤΙΑ Η ΙΔΙΑ .ΚΑΠΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΨΙΜΟ ΧΟΡΤΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ.ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιανου ευθυνη ειναι οι αποζημιωσεις των οδηγων ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αποζημιώσεις είναι ευθύνη αυτού που προκάλεσε την φωτιά,γιατί ανεγκεφαλος άνθρωπος έβαλε την φωτιά...ας ματώσει τώρα!!!!

      Διαγραφή
  4. Είναι γνωστό ότι τις φωτιές τις βάζουν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών που συνορεύουν με τα αγριόχορτα. Άμα δεν μπει δάχτυλο αυτό θα γίνετε συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν πριν από 3_4 χρόνια βράδυ και πήγαινα από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη. Μετά την Αλεξάνδρεια και πριν τα διόδια έζησα μαζί με τη γυναίκα μου κάτι το πρωτόγνωρο και πάρα πολύ επικίνδυνο. Οδηγώ από τα 18 μου 38 χρόνια δηλαδή και πιστεύω πώς είμαι και με την εμπειρία που έχω αποκτήσει ένας καλός οδηγός. Καθώς λοιπόν οδηγούσα ξαφνικά ένιωσα μπροστά μου σαν να κατέβηκε απότομα μία κουρτίνα. Έχω οδηγήσει και με ομίχλη πάρα πολλές φορές αλλά αυτό ήταν κάτι το απίστευτο. Δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου και πέρα από αυτό μαζί με τη γυναίκα μου αρχίσαμε να έχουμε έντονο πρόβλημα με την αναπνοή. Χωρίς να βλέπω τίποτα μπροστά μου γκάζωσα για να ξεφύγω και ταυτόχρονα ήθελα να πατήσω φρένο αφού λόγω του πυκνού καπνού στην κυριολεξία μάντευα τη θέση μου στο δρόμο. Αυτό κράτησε περίπου για 15 λεπτά και είναι θαύμα που έφτασα σοκαρισμένος στα διόδια. Κατευθύνθηκα στους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενος έντονα.Αυτό που έκαναν εκείνη τη στιγμή οι αγρότες ήταν εγκληματικό. Ποιός τους έδωσε την άδεια να κάψουν εκείνη την ώρα χόρτα; Ο υπάλληλος στα διόδια μου ανέφερε πως αυτό είναι πολύ συνηθισμένο και μάλιστα είχε σημειωθεί και θανατηφόρο τροχαίο τρεις μέρες πιο μπροστά. Σημειωτέον πώς οι καλαμιές από το ρύζι όταν καίγονται βγάζουν πολύ πιο πυκνό καπνό από τις καλαμιές των σιτηρών.Διάβασα επίσης πως στην Θεσσαλονίκη δημιουργείται πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει και το ίδιο σκηνικό συνεχίζει να γίνεται κάθε χρόνο χωρίς να συγκινείται κανείς. Είναι εγκληματικό και πρέπει να σταματήσει οπωσδήποτε. Αν δίνεται άδεια αυτό να γίνεται την ημέρα και για πολύ μικρή έκταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ