Quantcast

http://picasion.com/

Για καφέ και λιακάδα οι Βεροιώτες... με υπουργική «άδεια» και... εντολή γιατρού!

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς η πόλη - Πρώτο θέμα συζήτησης ο κορωνοϊός
Σε φυσιολογικούς ρυθμούς κινείται η πόλη της Βέροιας από το πρωί, πρώτη μέρα της δεκαπενθήμερης... «αργίας» που επέβαλε για προληπτικούς λόγους η κυβέρνηση έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Σχολεία, φροντιστήρια, αθλητικές και κάθε είδους άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπήκαν στον «πάγο» για 15 ημέρες, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και πολλοί ήταν αυτοί που σήμερα βγήκαν να το... γιορτάσουν! Ειδικά οι μαθητές, που εντελώς ανέλπιστα, έμειναν χωρίς σχολείο, φροντιστήριο και εξωσχολικές δραστηριότητες.  
Το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Βέροιας θύμιζε βέβαια λίγο περισσότερο με σχολική αργία, καθώς πολλά ήταν τα παιδιά, ειδικά μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που κυκλοφορούσαν έξω με τις παρέες τους. Ο περισσότερος κόσμος βγήκε κανονικά για να κάνει τις δουλειές του και τα ψώνια του, η κίνηση στους δρόμους ήταν μιας φυσιολογικής Τετάρτης, ενώ στα καφέ, ειδικά αυτά που τα πιάνει ο ήλιος... δεν υπήρξε καρέκλα!
Εξάλλου, πέρα από την «άδεια» από το Υπουργείο, ο πρωινός υπαίθριος καφές επιβάλλεται και με... εντολή γιατρού. Η έκθεση στον χειμερινό ήλιο είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης D, σκοτώνει πολλά μικρόβια και αποφεύγεις έτσι και τον συνωστισμό στους εσωτερικούς χώρους της καφετέριας. Φυσικά, οι περισσότερες συζητήσεις περιστρεφόταν γύρω από τι άλλο; Τον κορωνοϊό. Όχι μόνο στις καφετέριες, αλλά και στο δρόμο, τα καταστήματα, τις τράπεζες και όπου έτυχε να βρεθούμε σήμερα. 
Σε κανονικούς ρυθμούς δούλεψε και ο γερανός της Τροχαίας, που όλο το πρωί κυκλοφορούσε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας, επιχειρώντας, κυρίως προειδοποιητικά, να απομακρύνει τα διπλοσταθμευμένα ή σταματημένα οχήματα που δυσχέραιναν την κυκλοφορία. 

Ας ελπίσουμε η πόλη μας να παραμείνει «χαλαρή» στο κομμάτι κρούσματος κορωνοϊού αλλά σίγουρα ελπίζουμε να μείνει χαλαρή στο κομμάτι της λήψης προληπτικών μέτρων, από τον καθένα μας ξεχωριστά, για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.






10 σχόλια:

  1. Αντί να συνοστίζονται στα σχολεία, μαζεύονται στις καφετέςριες. Λογική μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει προκοπή εδώ πέρα...Τίτλοι τέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τουλαχιστον οχι σε κλειστους χωρους και με καποια αποσταση ο ενας απ τον αλλο. συχνο καθαρισμα χεριων και κοινων αντικειμενων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν υπάρξει περιορισμός στις εξόδους το επόμενο βήμα είναι όπως στην Ιταλία όλες οι καφετέριες και τα μπαρ να κλείνουν από τις 18:00. Ίσως τότε βάλουμε μυαλό. Τα καταστήματα με λουκέτα θα ξεπουλήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Masturbation Goes Cloud!!!!! Έχουμε χάσει από καιρό την μάχη με την Βλακεία. Ο Καθένας τον χαβά του. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι υπέυθυνο. Αν μπορούσα θα άλλαζα πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χώρα μπουρδελακι,
    Άκου το Λακη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως, τα μπορδέλα θα κλείσουν?
      Εκεί κι αν δεν υπάρχει μετάδοση.

      Διαγραφή
  7. Ωραίοι ως Έλληνες οι Βεροιώτες. Πρωί - βράδυ τρομοκρατία/τρομο-λαγνεία, κι αυτοί να μην πανικοβάλλονται με τίποτε για την ιωσούλα του κορωνοϊού. Όχι, θα κάτσουν να σκάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα κανουν...Η "τρελα" θελει καλοπεραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ στις 25 Μαρτίου κινδυνεύουμε να βρεθούμε στην κατάσταση που είναι σήμερα η Ιταλία…
    CORONAVIRUS: EIMAΣΤΕ 16 ΜΕΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ; LOCKDOWN ΤΩΡΑ.
    Αυτά είναι τα νούμερα της Ιταλίας ανά ημέρα. Είμαστε ακριβώς 16 μέρες πίσω τους. 384 ώρες. 138.240 δευτερόλεπτα. Ο πληθυσμός μας είναι περίπου όσο της… Λομβαρδίας.
    Αν δεν πάρουμε ΟΛΑ τα μέτρα που πήρε σήμερα η Ιταλία ΣΗΜΕΡΑ, να τα πάρουμε επαναλαμβάνω ΣΗΜΕΡΑ κι εμείς θα έχουμε αυτά τα νούμερα ακριβώς την 25η Μαρτίου. Τραγωδία. Οι ήρωες του 21 δεν θα ήταν καθόλου περήφανοι μαζί μας. Σήμερα. Τώρα. Το πρωί που ξημερώνει. Lockdown όλη τη χώρα. Κλειστά. Τα πάντα.
    Ακύρωση όλων των πτήσεων από παντού εκτός από επαναπατρισμό. Σχολεία, γήπεδα, κλειστά τα πάντα. Καμία μετακίνηση εκτός των απαραιτήτων.
    Καραντίνα 11 εκατομμύρια.
    Δεν είναι τίποτα. Αν οι Κινέζοι, οι Κορεάτες, και οι Σιγκαπούριοι λένε την αλήθεια, σε δύο μήνες θα το έχουμε καταπολεμήσει. Ούτε χρήματα θα χάσετε, ούτε μαθήματα ούτε τίποτα.
    Σε 3 μήνες θα βγαίνει διπλά και τρίδιπλα ο κόσμος. Θα ξανατζιράρετε. Θα διασκεδάσετε στα κέντρα. Σε 90 μέρες. ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ. Κόφτε την πάρλα και τη φιλοσοφία με τα κουταλάκια και την Κοινωνία και μήπως τα σχολεία. Lockdown τα πάντα.
    ΣΗΜΕΡΑ. Αλλιώς 25 Μαρτίου θα τα πάρουμε τα μέτρα. Αλλά όχι τότε. ΣΗΜΕΡΑ.
    Πηγή: wikipedia. Βρείτε τα νούμερα της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας. Είναι μια βδομάδα πίσω από την Ιταλία. Σε 7 μέρες θα είναι όλες Ιταλίες. Σε 16 θα είμαστε εμείς. Δεν υπάρχει κάτι special με την Ιταλία. Απλά είναι μια βδομάδα μπροστά. Θα γίνει της Ιταλίας σε όλη την Ευρώπη.
    Aν έχω άδικο. Δεν θα έχουμε παρά ελάχιστα κρούσματα που με τα μέτρα θα γίνουν ακόμα πιο λίγα. Θα μας πουν μπράβο παγκοσμίως, θα τρέχουν όλοι εδώ για διακοπές και επενδύσεις. Το οποιοδήποτε προσωρινό κόστος των 2 μηνών θα εξαλειφθεί γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ