Εξοδος με χρονικό περιορισμό;

Έξοδο για συγκεκριμένη ώρα και όχι όσο θέλει ο καθένας, είναι το επόμενο βήμα που εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που στέλνουμε το γνωστό sms το οποίο μας επιτρέπει την έξοδο, θα έχουμε συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορούμε να είμαστε έξω από το σπίτι. Η συγκεκριμένη σκέψη εξετάζεται να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και θα συνεπάγεται την κατάργηση της γραπτής δήλωσης και την έξοδο μόνο με sms. To μέτρο αυτό θα περιορίσει και την έξοδο των πιο ηλικιωμένων που είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά το Μαξίμου. Τη συγκεκριμένη πρόθεση φωτογράφισε μία αποστροφή, χθες, του Νίκου Χαρδαλιά, όταν είπε πως δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει έξω για απεριόριστο χρόνο.

Δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Κατά τα λοιπά, οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πως φέτος δεν θα κάνουν το καθιερωμένο Πάσχα. Το είπε, χθες, ευθέως ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Φέτος, «δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε στις αυλές και δεν θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες μας» είναι η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου που κρίθηκε απαραίτητη ώστε να προετοιμαστεί εγκαίρως η κοινή γνώμη για τη χρονική επέκταση της εντολής «Μένουμε σπίτι», τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Η εξέλιξη των μέτρων της κυβέρνησης

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν καθημερινά το πώς εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες, καθώς το θεωρούν το πιο κρίσιμο κομμάτι για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή, παρά τα παραβατικά φαινόμενα που εμφανίζονται, με πολλούς να μη συμμορφώνονται στις κυβερνητικές υποδείξεις, παρατηρείται πως η πλειονότητα σέβεται και τηρεί τα μέτρα. Και επειδή η διαδικασία προβλέπεται μακρά, επιβάλλεται η κυβέρνηση να κάνει και μία ψυχολογική διαχείριση. Εξ ου και χθες ο κ. Πέτσας αρνήθηκε πως εξετάζονται νέα μέτρα, αλλά ζήτησε την πιστή εφαρμογή των όσων έχουν ήδη εξαγγελθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει, όπως προαναφέρθηκε, πως στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν στο συρτάρι σενάρια που θα έλθουν στο προσκήνιο όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα. 

Το συγκεκριμένο χρονικό σημείο ίσως κριθεί απαραίτητο να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση των πολιτών από την αναμενόμενη κόπωση. Πολύ πιθανό, πάντως, πρέπει να θεωρείται ακόμα πως θα υπάρξει κλείσιμο των διοδίων για το ευρύ κοινό τις ημέρες του Πάσχα, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα μέτρα. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών που αποτελεί ένα σημείο όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Αντοχές οικονομίας

Η χθεσινή επέκταση των μέτρων στήριξης από τους αρμόδιους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Αδ. Γεωργιάδη ανέβασε στο 1,7 εκατ. τους εργαζομένους που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, καλύπτοντας πλέον το 81% του συνόλου του ιδιωτικού τομέα, το 76% του συνόλου των επιχειρήσεων, αλλά και την κάλυψη 700.000 ελεύθερων επαγγελματιών, το 75% του συνόλου. Δεδομένου πως δεν υπάρχει κάποιο «λεφτόδεντρο» όπως είχε πει ο Στέλιος Πέτσας και οι δυνατότητες της οικονομίας προφανώς και είναι πεπερασμένες, η απόφαση δημιούργησε μία αίσθηση πως υπάρχει περίπτωση επιστροφής στην κανονικότητα πιο σύντομα και ως εκ τούτου κρίθηκε πως υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για επέκταση των ενισχύσεων. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να ισχύει. Η επέκταση των μέτρων δεν οφείλεται σε κάποια αισιόδοξη πρόβλεψη ότι η κρίση θα έχει σύντομο τέλος, αλλά εδράζεται στο αυστηρό πλαίσιο του παρόντος, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η στήριξη μιας μεγάλης γκάμας εργαζομένων. Τις προηγούμενες μέρες, άλλωστε, υπήρξε καταιγισμός πιέσεων από πολλούς κλάδους εργαζομένων για να ενταχθούν στα ΚΑΔ, κάτι που τελικά κρίθηκε απαραίτητο.

Τι θα γίνει με το «μαξιλάρι» των 36,6 δισ.;

Τέλος, όσον αφορά το «μαξιλάρι» των 36,6 δισ. η κυβέρνηση είναι κάθετη και δεν προτίθεται να το χρησιμοποιήσει. Χαρακτηριστική η χθεσινή φράση του Στέλιου Πέτσα πως η διαχείριση των χρημάτων αυτών πρέπει να γίνει με σύνεση, καθώς «δεν είναι ούτε του Σταϊκούρα, όπως δεν ήταν πριν του Τσακαλώτου, ούτε του Μητσοτάκη, όπως δεν ήταν πριν του Τσίπρα. Είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών και θα τα διαφυλάξουμε».

19 σχόλια:

 1. Ολοκληρωτισμός στο απόγειο του!

  Βγάλτε τα τανκς, ήρθε η ώρα!! Τα κάστρα πέφτουν από μέσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. EΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ....ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑΤΑ.. (ΠΡΕΚΑΣ)

   Διαγραφή
 2. Είναι μέχρι να γίνει η πρώτη στραβή....Κάποιος ''Σολωμός Σολομού'' θα βρεθεί να δώσει το έναυσμα, και μετά τσουνάμι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ειναι τυχερός ο Κούλης...Έχει 3 χρόνια μπροστά του, να ''γυρίσει το παιχνίδι΄΄...Μαστίγιο και καρότο τα πρώτα 2 χρόνια, και μετά πάλι σανό για να πάρει πάλι τη ψηφο μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΝ ΑΦΕΙΝΗ ΙΧΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΝΤΕΜΙΑ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΣ ΞΕΣΚΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ .. ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΑΤΕ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΧΙ 666 ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 999!!!

   Διαγραφή
  2. Aκόμα στη ''γκαντεμια'' του Κούλη έχεις μεινει εσύ....Καλά, οταν θα σου ράψουν το κουστούμι το Σεπτέμβρη ( αφου σε αφησουν να βοσκήσεις λίγο το καλοκαίρι στην αυλή του χωριού σου - μεχρί εκεί ξεχνας τις θάλασσες..) ελα να μας πεις για ''γκαντεμια΄'' κλπ κλπ

   Διαγραφή
 4. θέλει ένα ''τσαφ'' η κατάσταση για να ξεφύγει τελείως...Τώρα που και απο ποιόν θα γίνει είναι το θέμα... Κλείσανε σήμερα τα ''ζώα'' τη παραλία σήμερα στη Θεσσαλονίκη..Αν βγουν ολοι αυτοί στις γειτονιές του θα κλείσουν οι δρόμοι και θα ναι σαν συλλατηριο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 1000 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΟ ΔΙΟΤΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΤΙΣ % ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΜΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΛΑΛΙΣΑΝ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΕΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. ΔΕΝ ΤΡΕΧΑΝ ΛΕΙ. 80 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ;; ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΚΑΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ ΟΠΩΣ Τ ΑΤΜ ΣΕ ΛΙΓΟ;; ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ( ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΕ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΥΡΚΙΚΑ)

   Διαγραφή
 5. AYTOI ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΣΤΑΝΙΑΡΟΥΝΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΟΡΦΙΝΗ ΜΙΑ ΦΑΛΑΓΓΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λυπάμαι αλλά λέτε χαζά. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βρίσκει πετυχημένη την όλη διαχείριση της κατάστασης από τον Κούλη, παρά τα σκληρά μέτρα, διότι βλέπουν ότι πάμε καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το παιχνίδι θα χαθεί αν δεν τα καταφέρει στα Ελληνοτουρκικά και στη διαχείριση της κατάστασης οικονομικά μέτρα την πανδημία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ Ε;;

   Διαγραφή
  2. 10.00-17.00 ανοιχτά..Πέρνα όποτε θες από την Τοπική να πάρεις τα 0,60 σου.. Μνν στο 13033 στείλε το 2. Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε απο κοντά! Τέτοιους θέλουμε...

   Διαγραφή
 7. Τον κόβω ότι ψηφίζεις ΝΔ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ!!!
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 70% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ( ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ( ΙΤΑΛΙΑ -ΙΣΠΑΝΙΑ) ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΔΙΝΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ . ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ;;; ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΤΛ. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΤΥΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΖΩΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΓΓΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΝΤΑ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΟΣΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΟΤΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ( ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΗ- ΕΞΕΛΙΞΗ ).
  ΑΡΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ( ΥΠΑΚΟΗ ) ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ( ΓΙΑΤΡΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ - ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΕΙΔΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΕ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΤΕ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον είσαι απο αυτούς που αγοράζαν την Πολιτεία του Πλάτων, από τον μπουμπουκο οταν εκανε τηλεπωλησεις...Δεν εξειγήται αλλιως!

   Διαγραφή
 9. Δεν ξέρω τι να πω με τις απαντήσεις που βλέπω. Δεν ντρέπεστε όλοι σας. Εγώ καθε μέρα βλέπω ανεύθυνους ανθρώπους να βγαίνουν βόλτα με τα παιδιά τους, τα ποδήλατα τους, Μόνο εσείς έχετε σκάσει; Ντροπή σας!!! Όλοι οι έξυπνοι σε αυτή τη χώρα μαζεύτηκαν. Μιλάμε για μεγάλους καραγκιόζηδες!!! Καληνύχτα Κεμάλ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτσε να δεις , πως θα σε ''καλημερίσει'' ο Κεμαλ, όταν τελειώσουν όλα αυτά...

   Υ.Γ. Θσ βρείς το δρόμο προς το σχολείο σου , παλιοκηφίνα εκπαιδευτικέ, ή θα βάζεις GPS?

   Διαγραφή
 10. Ολοι υπευθυνοι λοιπον και σουπερ λογικοι ας κατσουνε μεσα και να μην βγαινουν ουτε και στο σουπερ μαρκετ γιατι εκει μεσα εσεις πανεξυπνοι και υπευθυνοι που γινεται χαος συνωστισμος γιατι πρεπει να παρουν ολοι τροφιμα εσεις δεν πρεπει να το κουνατε ρουπι απο το σπιτι καθεστε να τα παραγγελνετε ντιλιβερι καθε τοσο. Τωρα εαν θελουνε καποιοι να βγουνε για λιγο για να μην σαλταρουν ολη μερα μεσα στο σπιτι τους ειναι επιλογη τους δημοκρατια δεν ψηφισε ο κοσμος αυτη πρεπει να ισχυει τοτες εκτος και αν υπαρχει δικτατορια ολα αυτα τα χρονια ετσι..? Γι΄αυτο ο καθενας ας ασχολειται με τον ευατο του και την δικη του οικογενεια και ας αφησει τις κατακρισεις των συμπολιτων του ολοι οι υπευθυναρες και πανεξυπνοι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ἂς 'πῆ κἄποιος στούς σατανιστάς κυβερνῶντας ὅτι στήν ἐκκλησία πᾶμε γιά νά μεταλάβωμε τό Σῶμα καί τό Αἷμα τοῦ Κυρίου, δέν πᾶμε γιά... ἐπίσκεψι._

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ