Quantcast

http://picasion.com/

Επίσημο: Μέλος του ΝΑΤΟ τα Σκόπια

Πανηγυρίζουν οι γείτονες 
Τα Σκόπια είναι και επισήμως από σήμερα το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ και την ένταξή της χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό για την περιοχή και
για την ευρωατλαντική ασφάλεια» τόνισε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι «η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη ολοκλήρωση, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, το εμπόριο, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή».

«Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή για τις χώρες που το επιθυμούν και είναι ικανές να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθούν στα υψηλά πρότυπα της Συμμαχίας και να δεχτούν τις ευθύνες αλλά και τα προνόμια της ένταξης», πρόσθεσε.

Ο Πομπέο επανέλαβε με την ευκαιρία αυτή ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην αρχή της συλλογικής άμυνας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ακρογωνιαίο λίθο» της Συμμαχίας. Oι 29 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υπέγραψαν το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων τον Φεβρουάριο του 2019, το οποίο στη συνέχεια επικυρώθηκε από τα εθνικά κοινοβούλιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι χώρες μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και την Αλβανία, μια διαδικασία ωστόσο που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. 
Την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, συνεχάρη με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

17 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΧΑΣΑΜΕ!!!ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την άλλη φορά να σταματήσουν οι βουλευτές της ΝΔ μπροστά απ' την εξέδρα της παρέλασης και να τραγουδάνε όχι το Μακεδονία ξακουστή αλλά το : Με παρεσυρε το ρέμα( ψέμμα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οχι μονο,βαλαν και τους ποντιους να τραγουδουν τον υμνο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣκαι να γελαει ολη η Βεροια.

      Διαγραφή
  3. Βόρεια Μακεδονία* είναι το σωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βόρεια της Μακεδονίας* είναι ακόμα πιο σωστό, πράκτορα του οπαπ...

      Διαγραφή
  4. Να χαίρεστε Έλληνες που έγινε πιο δυνατό το ΝΑΤΟ τώρα,με την προσθήκη του στρατιωτικης μηχανής και του έμψυχου δυναμικού των Σκοπίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είδα και αυτό.....''γνωστός'' δήθεν αριστερός της τοπικής κοινωνίας μας, ο οποίος καταγγέλλει ακατάπαυστα στις προσωπικές του σελίδες που διατηρεί και αρθρογραφεί, συνεχώς τους Αμερικάνους, τον καπιταλισμό, το ΝΑΤΟ κτλ, σήμερα συγχαίρει δημόσια την Σκοπιανή κυβέρνηση που έγινε μέλος του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηδενιστές και μισάνθρωποι είναι οι περισσότεροι με κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο. τίποτα δεν τελείωσε παρ'ολα αυτα

      Διαγραφή
    2. Αυτό αγαπητέ δεν είναι τίποτε, θυμάστε το 2018 στις 17 Νοέμβρη στην πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα; Ενώ ο Σύριζα ήταν μέλι-γάλα με τον Τράμπ κι ο Τσίπρας αγκαλιές και φιλιά επίσης, πήγαν στην διαδήλωση που αναφέρω παραπάνω ο Νίκος Παππάς και άλλοι κυβερνητικοί του Σύριζα.Τους πλάκωσαν στις φάπες και στα μπινελίκια οι ΚΚουέδες και όπου φύγει φύγει. Το γέλιο που έκανα εκείνη την ημέρα δε λέγεται.

      Διαγραφή
  6. Πατριώτες σας ξεγέλασε ο μιτσοτακης και το σόι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SOSTOTATOS ,,EFYGE O ALEKSHS KAI EIRTHE NA MAS APOTELIOSH O KOULHS,,

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΆΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΧΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΊ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ....Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ......ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....

      Διαγραφή
    3. Εάν ήθελε μπορούσε αγαπητέ ΝΔούλη ζητώντας επίσημα δημοψήφισμα, που δεν το έκανε και παραιτώντας την κοινοβουλευτική της ομάδα για να προκαλέσει εκλογές, Είχε όμως τα κότσια; Αμ δε, ο Τράμπ και η Μέρκελ θα του ξερίζωναν τα αυτιά του Κούλη και πρωθυπουργία γιόκ. Κατάλαβες πονηρέ;

      Διαγραφή
    4. Θέλει η π... να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

      Διαγραφή
  7. Τελικά ρε Κούλη ήταν καλή ή κακή η συμφωνία; Αν ήταν καλή μας δουλευες .Αν όμως είναι κακή και τους δίνουμε και συγχαρητήρια από πάνω ,είσαι και ψεύτης και προδοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντε τωρα γιναν κρατος , θα ανεβουν οι μισθοι .. θα ζησουν και αυτοι το ονειρο του ορθοδοξου πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνεργός στήν #προδοσία_τῶν_Πρεσπῶν ἡ κυβέρνησι τοῦ Κούλη, ἐνῷ εἶναι γνωστό ὅτι ἡ ἐπαίσχυντος διμερής συνθηκολόγησις δέν εἶναι διεθνής συνθήκη καί δύναται ἀνά πᾶσαν στιγμήν νά καταγγελθῇ μονομερῶς, ὅπως ὁ Ράμα ἐξηφάνισε μονομερῶς τό σύμφωνο Καραμανλῆ - Μπερίσα περί ἑλληνο-ἀλβανικῆς μεθορίου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ