Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γέμισαν σημαίες τα μπαλκόνια της Βέροιας!

Φέτος γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου από το σπίτι
Διπλή γιορτή αύριο, καθώς στην Ελλάδα τιμούμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Φέτος όμως, ο τρόπος που θα γιορτάσουμε θα είναι πολύ διαφορετικός. Φέτος δε θα γίνουν γιορτές στα σχολεία, δε θα γίνουν επετειακές εκδηλώσεις, δε θα γίνει Δοξολογία στις εκκλησίες, δε θα γίνει κατάθεση στεφάνων, δε θα γίνουν καν παρελάσεις. Γιατί φέτος γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου από το σπίτι, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Και ειδικά φέτος, που η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, τόσο λόγω της πανδημίας όσο και λόγω της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, οι Βεροιώτες, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, έβγαλαν στα μπαλκόνια τους την ελληνική σημαία, τιμώντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο τη μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή. Τα μπαλκόνια μας αποτελούν εξάλλου έναν από τους λιγοστούς τρόπους έκφρασης και φυσικής επικοινωνίας με τους συνανθρώπους μας. 

Οι περισσότεροι φέτος, αν δεν ανήκουν στην κατηγορία που εργάζονται, θα τιμήσουν την ημέρα από το σπίτι, θα παρακολουθήσουν την Δοξολογία από την τηλεόραση και το πολύ πολύ να τηρήσουν το έθιμο του μπακαλιάρου, με σκορδαλιά ή χωρίς, που επιβάλλεται λόγω της ημέρας!

Δείτε φωτογραφίες από μπαλκόνια της Βέροιας:







3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ