Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια σεμνή τελετή στη μνήμη του Κώστα Ζαμπούνη

Σε εφαρμογή της απόφασης από το 2014 επί δημαρχίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, τοποθετήθηκε η επιγραφή ονοματοδοσίας της οδού Κωνσταντίνου Ζαμπούνη. Σε μια σεμνή τελετή εις μνήμην του αείμνηστου δημάρχου, ο νυν δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης μαζί με τους πρώην δημάρχους
 Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και Χρήστο Σκουμπόπουλο και την οικογένεια Ζαμπούνη «αποκάλυψαν» την πινακίδα που σηματοδοτεί πλέον στη Βέροια την οδό Κωνσταντίνου Ζαμπούνη. 

Για τον γιατρό και στενό φίλο και ιδεολογικό συνοδοιπόρο του πατέρα του, Χαράλαμπου, έκανε λόγο ο Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ από την πλευρά της η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου θύμισε τη βραδιά που «γεννήθηκε» η υποψηφιότητα Ζαμπούνη ως επικεφαλής των προοδευτικών δυνάμεων της εποχής. 

Πνευματικό τέκνο του Κωνσταντίνου Ζαμπούνη θεωρείται και ο έτερος πρώην δήμαρχος Χρήστος Σκουμπόπουλος που αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Κ. Ζαμπούνη και τους ισχυρούς δεσμούς που ανέπτυξαν έκτοτε.

Εκ μέρους της οικογένειας, το παρών έδωσαν η σύζυγος, τα παιδιά και το εγγόνι του αείμνηστου, η κ. Πέπη Ζαμπούνη, ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος και η αδελφή του Αυγή με τον μικρό Κωνσταντίνο και τον νορβηγικής καταγωγής σύζυγό της.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας Άρης Λαζαρίδης και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος.

Θυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Ζαμπούνης εξελέγη στις εκλογές του Οκτωβρίου 1978 και διετέλεσε Δήμαρχος Βέροιας από την 1η Ιανουαρίου 1979 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1982.


























2 σχόλια:

  1. Δημητρης Τροχοπουλος9 Μαρτίου 2020 στις 3:57 μ.μ.

    ο ευγενεστερος
    ο σεμνοτερος
    ο πιο ανεκτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρεις
    δήμαρχοι
    παρόντες
    δρόμος
    διαλυμένος
    τελετή
    μετονομασίας
    τσίπα
    καμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ