Quantcast

http://picasion.com/

Επτά είναι πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα το Σάββατο. Εκτός από την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, το παιδί της της και άλλες δύο γυναίκες στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού SARS-CoV-2. Πρόκειται για μία Ελληνίδα και δύο Έλληνες. Το πέμπτο κρούσμα είναι μια Ελληνίδα, η οποία είχε στενή επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Όσον αφορά το έκτο κρούσμα, πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα (στις 26 Φεβρουαρίου) σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας (Μιλάνο) και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα 62 ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά την επιστροφή του εμφάνισε πυρετό και δύσπνοια, και αρχικά πήγε και εκείνος, όπως και η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος, στο «Σωτηρία».

Το έβδομο κρούσμα είναι Έλληνας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ελλάδα, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν η 40χρονη από το Μαρούσι, που υπέστη ταλαιπωρία μέχρι να διαγνωστεί με τον ιό, περνώντας, μεταξύ άλλων από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

4 σχόλια:

  1. Πηγαίνετε πάρτε τροφημα έρχεται το 40 ξανά!!!Δεν το ζήσαμε τρώτε εμείς βλέπω εσάς τώρα κ γελάω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην πιστεύετε τίποτα, δεν είναι τουλάχιστον στον στο βαθμό που τα παρουσιάζουν, τόσο τραγικά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προληπτικα κλεισιμο σχολειων δημοσιων υπηρεσιων ποτε θα το κανουν?αφου ανκοινωθουν ποσα κρουσματα?Τι περιμενουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μπαράκια, οι καφετέριες και τα μποζουκτσίδικα πρώτα να κλείσουν. Εκεί δεν παράγεται πλούτος στην οικονομία, αλλά το τεμπελίκι.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ