Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αναβίωσε το έθιμο των Κέδρων στη Σφηκιά

Το βράδυ της Κυριακής 1 Μαρτίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφηκιάς, αναβίωσε το κάψιμο των κέδρων. Η κεντρική πλατεία του χωριού, γέμισε από νωρίς το απόγευμα με κόσμο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εκδήλωση. Δίχως να υπολογίζουν το κρύο που επικρατούσε στην περιοχή και παρά την απειλή του Κορωνοϊού, το έθιμο πραγματοποιήθηκε κανονικά και με μεγάλη επιτυχία. Με το άναμμα των Κέδρων ο κόσμος διασκέδασε με πολύ μουσική, άφθονο κρασί και λαχταριστά λουκάνικα.












Έκαψε τα κέδρα της πίστης και της συγχώρεσης το βράδυ της Κυριακής η Σφηκιά, στα παγωμένα Πιέρια, ανοίγοντας για ακόμη μια χρονιά παραδοσιακά τη Σαρακοστή. Πολύς κόσμος στη σεμνή και γραφική τελετή, πολλή μουσική, άφθονο κρασί και λουκάνικα. Η πλατεία του χωριού φωτίστηκε από τη δυνατή πύρα των κέδρων, αλλά και από τις προσδοκίες και την ελπίδα των χωριανών για να παραμείνουν εξίσου φωτισμένα και ζωντανά τα χωριά των Πιερίων.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ