Quantcast

http://picasion.com/

Διδακτικό ανέκδοτο: Ο Παπάς, τα τρία καράβια και ο Θεός

Ένας παπάς μετά από ένα ναυάγιο βρίσκεται μέσα στη θάλασσα παλεύοντας με τα κύματα. Προσεύχεται στο Θεό περιμένοντας να τον σώσει! Περνάει ένα καράβι και ο καπετάνιος του πετάει ένα σωσίβιο και του λέει να πιαστεί απ' αυτό. - «Όχι τέκνο μου, δεν θα το πιάσω, περιμένω τον Θεό για να με σώσει»! Φεύγει
το καράβι και μένει μόνος του στο πέλαγος. Περνάει δεύτερο καράβι πάλι τα ίδια ο παπάς (περιμένω τον Θεό για να με σώσει). Περνάει τρίτο καράβι κατεβάζει ο καπετάνιος μια βάρκα, πάει δίπλα στον παπά, αυτός αντιδράει πάλι.

- Όχι τέκνον μου, φύγετε εγώ έχω πίστη και περιμένω τον Θεό να με σώσει! Φεύγει και αυτό το πλοίο και ο παπάς πνίγεται και πάει στον Παράδεισο... Εκεί βλέπει τον Θεό και του λέει: - Θεέ μου, εγώ προσευχόμουν και εσύ δεν έκανες τίποτα για να με σώσεις! Και του απαντάει ο Θεός: - «Καλά ρε παπά πλάκα κάνεις; Τρία καράβια έστειλα για να σε σώσουν και εσύ τα έδιωχνες!

1 σχόλιο:

  1. KALH SARAKOSTH NA EXOUME ,,,,OMOS TA ANEKDOTA ME TON XRHSTO TON THEO MAS KALLA THA EINE NA MHN TA ANARTIZETAI ,KAI FYSYKA NA APAGOREONTE ,STHN MEGALHTERH ISTOSELIDA THS HMATHIAS,,,ALIMONO TOU AUTON POU TA BAZH ,,DEN KSERH TI KANH O ANTHROPOS ALIMONO TOU ,,,,SYGNOMH SYNXORESTEMAI ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ