Quantcast

http://picasion.com/

Αδυναμία εύρεσης εργατικών χεριών εν όψει νέας καλλιεργητικής περιόδου

Με επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και στον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών του νομού Ημαθίας δια του προέδρου της Χρήστου Γιαννακάκη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αδυναμία εύρεσης εργατικών χεριών εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

«Κατ΄ επανάληψη έχουμε δημοσιοποιήσει εδώ και δύο χρόνια, το σοβαρό πρόβλημα που έχει ο πρωτογενής τομέας των πυρηνοκάρπων στην εύρεση εργατικών χεριών για τις εργασίες στα χωράφια , στα διαλογητήρια και στα κονσερβοποιεία . Πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με την πρόσφατη κρίση της ασθένειας από τον κορωνοιό. Προειδοποιούμε ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος , τα οποία είναι εφικτό να ληφθούν στα πλαίσια της Πανευρωπαικής αλλά και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης , τότε η ευθύνη της Κυβέρνησης θα είναι άμεση και αποκλειστική .

Ζητούμε

α) οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ), να μπορούν να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες του πρωτογενούς τομέα ή τυποποίησης και μεταποίησης με εργόσημο , μέχρι 70 ημερομίσθια , χωρίς να χάνουν το επίδομα και χωρίς το εν λόγω εισόδημα να φορολογείται ( πράγμα που εκ των πραγμάτων γίνεται λόγω χαμηλού εισοδήματος ) . Ρύθμιση αυτού του τύπου είναι συνέχεια αντίστοιχης ρύθμισης που πετύχαμε με την προηγούμενη Κυβέρνηση η οποία έδινε την δυνατότητα να πραγματοποιούνται έως 70 ημερομίσθια χωρίς να χάνεται η κάρτα ανέργου μακράς διάρκειας , απλά να αναστέλλεται προσωρινά η ισχύς της .

β) Σε δικαιούχους του επιδόματος ΚΕΑ , εφ όσον αρνηθούν την προσφορά εργασίας σε τρείς εργοδότες και εφ όσον με Νοσοκομειακή βεβαίωση δεν κρίνονται ακατάλληλοι για εργασία . τότε το επίδομα να διακόπτεται .

γ) Να διαμορφωθεί άμεσα πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα εξυπηρετήσει τα ανωτέρω προτεινόμενα μέτρα .

δ) Να δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης σε Αλβανούς πολίτες που έρχονται με τρίμηνη τουριστική βίζα να απασχοληθούν νόμιμα με εργόσημο , έτσι ώστε με την άρση της απαγόρευσης από την Αλβανική Κυβέρνηση εμείς να είμαστε έτοιμοι.

Τα ανωτέρω μέτρα σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλουμε σε συνεργασία με την Κυβέρνηση , τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και της Μεταναστευτικής Πολιτικής για την χρησιμοποίηση μεταναστών από τα κέντρα φιλοξενίας , πιστεύουμε θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση στο πρόβλημα που ήδη διαφαίνεται ότι θα είναι τεράστιο .

Είμαστε στην διάθεσή σας , για συνεργασία και κοινές προσπάθειες για την διάσωση της αγροτικής μας παραγωγής και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.

18 σχόλια:

  1. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Άλλη δουλειά δεν έχουν τα νοσοκομεία και οι γιατροί θα εξετάζουν τους ανέργους που δεν μπορούν να εργαστούν στα χωράφια. Να πάτε οι ίδιοι και τα παιδιά σας στα χωράφια που μου γίνατε αφεντικά με τις μεγάλες κοιλιές από το καθισιό. Με 25 ευρώ μεροκάματο εν μέσω πανδημίας κανέναν δεν θα βρείτε. Ισχύει ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης. Από 50 ευρώ και πάνω, αλλιώς τρεχάτε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωστό είναι να σε απαντήσω πρόσωπο με πρόσωπο να σου εξηγήσω ορισμένα πράγματα και μετά αν συμφωνείς με αυτό που έγραψες καλός

      Διαγραφή
  2. Γι' αυτο μας εφεραν τους παρανομους μεταναστες, στην πολη μας αλλα και σε ολη την Ελλαδα. Θα τους παρουν στις δουλειες αρχηκα ολοι οι αγροτες και μετα ολοι οι αλλοι και μαλιστα θα μαλωνουν ποιος θα τους παρει για να κανει τη δουλεια του πρωτος.
    Καλα να μας κανουν, να μην παραπονιεται κανεις μαθατε τα παιδια σας να μην δουλευουν πουθενα και πολυ περισσοτερο στα χωραφια. Εμεις φταιμε ας τα "λουστουμε" τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β] ΛΙΓΟ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Δ] ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΑΣ;
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ; ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χάνουμε φέτος τα ροδάκινα... πατριώτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το θεμα ειναι η αποσυρση και οχι ευρεση.
    απόσυρση του παλιού που θα λειτουργει μονο συμβουλευτικα και παραινετικα.
    βαδισμα στα τυφλα μοιαζει η αγροτικη παραγωγη. αριθμοι, υπαρχει καποια τραπεζα καταγραφης στατιστικων στοιχειων? οχι. πολλοι νεοι θα ηθελαν να γινουν αγροτες σε ευρωπαικο προτυπο αλλα οχι να γινουν δουλακια του καθε βατσιμανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε βρωμιάρηδες να βάλετε το σόι και τα παιδιά σας να δουλέψουν στα εργοστάσια και στα χωράφια .
    Που το προβλεπόμενο σχέδιο σας είναι να κρατήσετε την ίδια την χολέρα στην Ελλάδα . Άκου θα ανακουφιστουν από αυτό το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός τώρα με ποιους είναι. Με τους παραγωγούς η' με τους βιομηχάνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ερώτημα είναι λάθος, ούτε βιομήχανοι ούτε παράγωγοι υπαρχουν. αλλα αν θες μια απαντηση με τον απλο λαικο εργατη αχάριστε.

      Διαγραφή
    2. Μπα. Σαν ανεπαγγελτος τεμπέλης μου φαίνεσαι γι'αυτό και η μόνιμη ενασχόληση σου με το ιντερνετ

      Διαγραφή
  9. Ήρεμα βρε παιδιά.Δουλευουμε οι αγρότες στα χωράφια μας.μαζι με την οικογένειά. Απλά κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα όπως αραίωμα. Μάζεμα δε τις προλαβαίνουμε. Να σχολιαζετε αλλά να γνωρίζετε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι αγρότες είναι αυτοί που κρατάνε την χώρα όρθια αυτή την δύσκολη στιγμή.
    Τι είπαμε ότι εξάγει η χώρα?
    Δημόσιους υπαλλήλους!!!
    Καλά είναι όλοι σας να μιλάτε με περισσότερο σεβασμό προς αυτή την κοινωνική ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πληρώστε να Βρείτε.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που θα γουργουρίζει το στομάχι σου, από 25€ οι Αλβανοί, σε σένα 15€ Και πολύ είναι, μια και δεν ξέρεις τη δουλειά και δεν είσαι μαθημένος. Αν δεν σ'αρέσει και βρεις, το πολύ πολύ στο εργοστάσιο για 18€ με 10 ώρες.
      Εξυπνάδες με 60% ανεργία.

      Διαγραφή
    2. Δδδδδδδδδδδδδδδδδ

      Διαγραφή
  12. Με τις άθλιες συνθήκες εργασίες που υπάρχουν στα κονσερβοποιία του νόμου Ημαθίας και τα ημερομίσθια της πείνας που προσφέρουν,δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται για την έλλειψη των εργατικών χεριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ