Έλκας: «Οι παίκτες της Βέροιας προπονούνται από το σπίτι»

Ο γυμναστής της «Βασίλισσας του Βορρά», Πασχάλης Έλκας (αριστερά της φωτογραφίας) ανέλυσε το τι ζήτησε από τους παίκτες μετά την διακοπή λόγω κορωνοϊού αλλά τις ατομικές προπονήσεις. Ακόμη ο 34χρονος Φλωρινιώτης (συνεργάτης του Κώστα Γεωργιάδη στη Βέροια) αναφέρθηκε στο πως οι
παίκτες μπορούν να κρατηθούν σε καλή φυσική κατάσταση με προπονήσεις στο σπίτι ενώ τέλος σχολίασε την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Διαβάστε αναλυτικά: 

Σταμάτησαν οι προπονήσεις στο γήπεδο, ως γυμναστής ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησες από τους παίκτες;

«Το πρώτο που ζητήσαμε από τους παίκτες ως προπονητικό τιμ ήταν κρατήσουν όσο μπορούν στο ακέραιο την φυσική τους κατάσταση. Αυτό μπορούσε να γίνει με ατομικά προγράμματα στο γήπεδο. Δώσαμε σε όλους τους παίκτες ατομικό πρόγραμμα, ξεχωριστά για τον καθέναν. Μέσα από μια εφαρμογή μπορούσαμε να ελέγχουμε αυτά που κάνουν»

Η προπόνηση στο σπίτι, έχει απόδοση για τους αθλητές;

«Η προπόνηση στο σπίτι για να έχει αξία πρέπει να είναι συγκεκριμένη για ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι ένα πρόγραμμα ευλυγισίας - κινητικότητας θα ήταν πολύ ωφέλιμο. Επίσης θα μπορούσαν να δουλέψουν και ενδυνάμωση τον κορμό τους ή ακόμα αν θέλουμε να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση έχει μεθόδους όπως το Tabata, η οποία βοηθάει να τους διατηρήσει σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης»

Πώς μπορούν οι παίκτες να διατηρήσουν την φυσική τους κατάσταση, που έχτιζαν τόσο καιρό, με ατομικά προγράμματα στο σπίτι;

«Αν ήμασταν στην αρχή του πρωταθλήματος θα έπρεπε να αναπροσαρμόζαμε το πλάνο μας και τον σχεδιασμό που είχαμε για όλη την χρόνια. Τώρα όμως που το Πρωτάθλημα είναι στο τέλος, οι παίκτες έχουν μια καλή βάση στην φυσική κατάσταση μέσα απ’ τα παιχνίδια και απλά εμείς προσπαθούμε να την διατηρήσουμε. Οπότε προσπαθούμε απλά να διατηρήσουμε την βάση τώρα. Αν αυτό που ζούμε κρατήσει δυο μήνες σίγουρα θα χάσουν από τη φυσική κατάσταση αλλά το πιο βασικό είναι ότι θα έχουμε χάσει σαν κοινωνία πολλά»!!!

Όταν επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, πόσο περίπου χρόνο θα χρειαστούν για να ξανά γυρίσουν στα προηγούμενα επίπεδα που βρισκόντουσαν;

«Η χρόνια φτάνει στο τέλος και με αυτά τα γεγονότα που περνάμε θεωρώ και στόχος της Football League και των ομάδων θα είναι να τελειώσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε όποτε δεν γίνεται να μιλάμε για χρονοδιάγραμμα. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες θα είναι στο ίδιο επίπεδο και τα παιχνίδια θα τα κερδίζουν αυτές που θα είναι πιο έξυπνες και όχι αυτές που θα έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση»!

*Ο Πασχάλης Έλκας βρίσκεται από τον Νοέμβριο στη Βέροια ως γυμναστής, πέρσι και το φετινό πρώτο μισό της σεζόν ήταν στην Τρίγλια, όπου πανηγύρισαν την σπουδαία άνοδο στη Football League.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ